anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 20 mei 2012

een bewogen week...

Ja, dat was het... een bewogen week.
Vol verdriet, herinneringen, verbondenheid, plechtigheden, troost, vriendschap.
We schreven boven mijn moeders rouwkaart:
Afscheid nemen is met dankbare handen
meedragen al wat herinnering waard is.
En zo voelde het ook. Hubbie die een prachtige herinnering aan zijn schoonmoeder voordraagt. Jongste die een troostende arm om me slaat en me knuffelt als het eventjes te veel wordt. Oudste, op het nippertje terug van een zakenreis naar de V.S., zwanger en wel, die een gedicht leest voor haar Oma. Familieleden die ik soms 20, 30 jaar niet meer had gezien weer te spreken. De religieuze plechtigheden, die ondanks dat ze geen rol meer in mijn leven spelen, troost bieden.  De verbondenheid met zussen, omdat jouw verdriet ook het hunne is. Vrienden, die naast alle leuke dingen die we doen, ook delen in je verdriet.
Ik weet dat deze week voor altijd bij me zal blijven. Opgeslagen in de herinnering, maar weer op te roepen op elk moment dat ik daar behoefte aan heb. En het is niet voor het eerst dat ik me realiseer dat er zoveel is om dankbaar voor te zijn. Dankbaar voor de herinnering aan mijn moeder, met alle ups en downs die daar bij hoorden. Maar ook intens dankbaar voor mijn gezin, dat me met alle warmte omringt als dat nodig is.
Ook las ik héél veel, deze week. Waarschijnlijk aanvankelijk als afleiding, maar later omdat de verhalen zo prachtig waren. Ik vertel er in een volgend logje meer over.
Ik heb ook sommige blogs die ik volg wel gelezen maar niet allemaal. Vanaf morgen ga ik weer eens flink bijlezen.
Tot dan!

15 opmerkingen:

 1. heel veel sterkte en fijn dat je zo liefdevol omringd wordt ...later draag je deze herinneringen mee als zoete parels van deze toch ook wel tedere momenten ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om zo te worden gedragen in deze moeilijke tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach Janny, wat verdrietig dat je moeder overleden is, ik wens je heel veel sterkte. Ik lees met hoeveel liefde je omringt wordt,dat is rijkdom, een cadeau dat je moeder achterlaat.

  liefs
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rouw samen verwerken is heel fijn. Een zegen om naasten en familie te hebben om het mee te beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Emotioneel, zwaar zo'n week. Fijn dat je ook het goede in kan zien en dankbaar kan zijn. Rust vooral ook een beetje uit voorlopig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lieve Janny ik wens je heel veel sterkte... Mooi om te lezen hoe iedereen zo liefdevol om je heen staat.
  Liefs van mij X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel veel sterkte met het verwerken hoor
  Heel fijn dat je zoveel vrienden hebt die je steunen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een bewogen maar ook heel kostbare week lijkt me. Sterkte met het een plek geven van het verlies.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze tijd blijft inderdaad in je herinnering. Het zijn dagen die dicht bij je komen. Die warm zijn door het meemaken van het overlijden van je moeder, zo iets ingrijpendst. En alle liefde die je krijgt van mensen die dit met je delen. Sterkte verder Janny.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed om even te horen dat het allemaal goed is verlopen Janny...Ik heb nog aan je gedacht hoor....
  Een heel bewogen week was het voor jullie en dan samen met al je dierbaren om je heen geeft ook weer kracht om door te gaan en besef je op zo'n moment dat er nog héél véél lieve mensen om je heen staan en voelt het als een warme troost....
  Nog heel veel sterkte Janny voor de komende tijd...
  Lieve groet...ELLY.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. een mooi afscheid kan het verdriet enorm verzachten. het is de laatste viering ter eren van wie is heengegaan waarbij die toch nog een beetje aanwezig is. het is gek hoe je ondanks het verdriet toch mooie herinneringen kan hebben aan een warme begrafenis met veel verbondenheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed dat je omringd werd en wordt door lieve familie en vrienden en sterkte voor de komende tijd.
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 13. O lieverd, ik lees nu pas dat je moeder is overleden... wat een verdriet! Heel veel sterkte, meis. Geniet en koester de mooie en lieve herinneringen aan haar! Die heb je vast in overvloed gezien haar leeftijd. Maar het gemis zal er niet minder om worden, ben ik bang... Dikke, dikke knuffel!! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtig logje en wat een mooi eerbetoon aan je moeder, deze week.....sterkte alsnog en draag de mooie herinnering met je mee!

  BeantwoordenVerwijderen