anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkavrijdag 30 maart 2012

geen inspiratie...

Blogstilte afgelopen week. Geen zin, geen inspiratie en geen tijd!
Was zó in de weer met het buitengebeuren en het mooie weer, dat bloggen er even bij inschoot.
Wel leuke dingen gedaan als naar De Factorij in België met Oudste, lunchen in een écht Belgisch eettentje aan een watertje (waar een jonge Belg vissen van de ene kant van het meertje naar de andere kant bracht...ongelogen: een levende Belgenmop!) Daarna heerlijk in haar tuin met stapels tuinbladen om samen te bekijken hoe deze tuin rondom de boerderij kan worden aangepakt.
En samen met Hubbie genoten van de zonnige terrasjes, lekker buiten eten, met het eerste glaasje wijn na ruim een maand!
Nieuwe stoelen voor de veranda gekocht want de vorige waren echt óp, de potten gevuld met kleurige voorjaarsbloeiers en alvast wat planten overgepoot omdat volgende week een gedeelte van de tuin gazon wordt.
Een workshop Granny Squares Haken gevolgd, omdat er natuurlijk een zelfgemaakt babydekentje hoort te komen van een aanstaande oma:-)
Mijn schildercursus gaat gewoon door maar bij mijn cursus Engelse Conversatie was het de laatste les. Ik heb me meteen ingeschreven voor een vervolg want ik heb er echt van genoten dit jaar.
Tot mijn verbazing was ik bovendien helemaal geboeid door het boek van Thera Coppens over Marie Cornélie gravin van Wassenaer Obdam (dat ik te leen had gekregen van een lieve medecursiste Engels). Het boek bestaat voor het grootste gedeelte uit haar geannoteerde dagboek dat verhaalt van haar leven en met name de reis die ze maakte naar St. Petersburg, in gezelschap van o.m. kroonprins Willem Frederik van Oranje en zijn vrouw Anna Pavlovna.
Niet het genre wat ik gewoonlijk lees, maar buitengewoon leerzaam en boeiend.
En we hebben onze eerste vaccinaties voor de reis naar Indonesië gehaald en ons uitgebreid laten voorlichten over alle gezondheidsregels.
En zo ging de week heen...
Toen ik vanochtend bedacht dat ik toch nodig ook nog wat moet bloggen was de inspiratie nog steeds ver te zoeken!
Of het komt door de verkoudheid die me al enige tijd hardnekkig blijft plagen, of door de verandering van het seizoen weet ik niet...maar veel meer kunnen jullie niet verwachten momenteel, vrees ik:-)
Fijn weekend!

13 opmerkingen:

 1. Fijn van je te horen, je hebt je tijd hartstikke goed en leuk besteed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nu dat is een hele hoop hoor voor maar één weekje .... en gun jezelf tijd ...bloggen is mogen en niet echt moeten ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent toch prettig bezig geweest Janny. En bovendien was het over de hele linie blogstil. Geen aardigheid aan. Maar goed, dan hebben we altijd nog de boekenkast. Momenteel ben ik verdiept in Steiner. Interessante kerel. Allang dood maar in filosofische zin nog steeds bij ons.

  Enfin, hopelijk keert de blogdrukte snel terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, het was overal een beetje stil, geeft niks...geniet van wat je doet en laat de inspiratie maar vanzelf komen, dat laat zich niet dwingen, fijn weekend, liefs Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, Bezige Bij !
  Lekker druk geweest...en de tuin stond eh...ook nog op het programma ? ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jou tuin dus hé, want die kreeg ook een metamorfose toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. de reden is denk ik dat iedereen op een terrasje zat net als jij of in de tuin werkte. Allemaal beter dan bloggen bij dat heerlijke weer..........
  XXXm

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haha, geen inspiratie! terwijl je bericht overvloeit van leuke dingen. en volgens mij ben je al helemaal gegroeid in je rol van oma - want eigenlijk ben je dat al wel een beetje ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat kan je soms weleens hebben, hè? Geen inspiratie... geeft niks, want je hebt je tijd toch wel leuk door gebracht! Toch?? ;-) (alleen jammer dat de zon nu weg is... :-( )

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geeft niks, Janny. Je was toch lekker bezig? Al je creatieve inspiraties zijn in anders bezigheden opgeslurpt. En 't was overal stil in blogland. Volgens mij heeft iedereen van het heerlijke zonnetje genoten. Jij gelukkig ook! Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel herkenbaar, mijn handen jeuken om de tuin aan te pakken, kozijnen te schilderen maar helaas ben ik aan het 100 dagen project begonnen :( (kost me handenvol kostbare tijd, toch al niet zo voorradig) en wil het afmaken. Ik zal blij zijn als 50 ben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. bedankt voor de "boekentip". mooi paasweekend, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Poeh, geen inspiratie... je hebt ontzettend veel gedaan zeg! Nu gaan genieten van een mooi paasweekend!

  BeantwoordenVerwijderen