anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadonderdag 3 februari 2011

inspirerend werk...

Toen ik voor het eerst Gaëlle Boissonnard-kaarten zag vond ik ze geestig en kleurig. Ik kocht er enkele en ik merkte dat ik ze niet verstuurde. Ik wilde ze eigenlijk gewoon zelf houden om af en toe eens naar te kijken. Lange tijd had ik een rijtje op mijn kast in mijn werkkamer staan. Uiteindelijk verstuurde ik toch de meeste (want ja… geen kaart in huis als je er een nodig hebt:-)
Ik dacht dat het “gewoon” kaarten waren en dacht er een tijd niet meer aan.
Op een keer zag ik in een buitenlands blog werk van Gaëlle Boissonnard. Prachtige afbeeldingen en heel véél verschillende. Ook bleken er agenda’s en kalenders van haar te koop te zijn.
Toen besefte ik pas dat ze een bekend kunstenaar is waar veel vraag naar is.
Tegelijkertijd is er wel heel weinig over haar bekend. Op Internet zijn er diverse sites die aandacht aan haar werk besteden maar over haar persoon is nergens wat te vinden.
Nergens bijvoorbeeld een site waar werk van haar te koop is.
Wel een bedrijf dat de kaarten, kalenders en agenda´s verkoopt maar nergens is te vinden of er ook direct werk van haar wordt verkocht.
Ik merk ondertussen dat ik erg geïnspireerd word door de kaarten (inmiddels staan er weer nieuwe op de kast!)
Gisteren heb ik een paar uur zitten tekenen en schetsen en had er veel plezier in.
Onderstaand een paar afbeeldingen van haar kaarten en/of kalender kalender.
Als er iemand is die meer over haar kan vertellen zou ik dat heel graag horen!

http://gaelle-boissonnard.over-blog.com/15 opmerkingen:

 1. Wat interessant, ook ik heb nog nooit van haar gehoord, ken haar werk ook niet... Prachtige afbeeldingen, ga ik zeker onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook erg mooi. Wat leuk als je zoiets tegenkomt, dan wil je er ook alles over weten. Ik ga het blog nog beter bekijken.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nooit van gehoord. De plaatjes komen me wel bekend voor dus misschien heb ik ze ook wel eens als kaarten gezien.
  Leuk om te lezen in elk geval.
  Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marlou:
  Wat een mooie kunst Janny. Ik heb gekeken maar kon niets vinden op de Internet. Jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Janny, logjes over kunst zijn altijd interessant! Deze kunstenares ken ik niet en ook haar afbeeldingen, kaartjes en zo ken ik niet.
  Ik ga es op internet snuffelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De naam Gaëlle Boissonnard zegt me niets Janny maar de tekeningen komen me wel bekend voor. Als ik er ooit iets over hoor of zie zal ik het je laten weten. Stoer trouwens jullie beslissing om het roer om te gooien, ik hoop dat de toekomst nog veel mooie zaken voor jullie in petto heeft! Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Originele kaarten. Mooi kleurgebruik, daar houd ik wel van. Fijn voor je Janny, dat je binnenkort (nog) meer tijd krijgt om je met kunst bezig te houden. Ik zal aan je denken als ik ergens wat informatie over Gaëlle Boissonnard tegenkom. Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig werk, maar ik ken haar niet. Net als jij koop ik mooie kaarten en laat die altijd eerst een poosje in huis staan voordat ze verstuurd mogen worden. In welke stad ik ook ben, het maakt niet uit, maar ik ga elke bijzondere winkel binnen om op zoek te gaan naar mooie, bijzondere kaarten. Misschien begrijp je nu ook waarom ik zo dol ben op mijn nieuwe project Textielpost!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie kaarten inderdaad, de stijl komt me bekend voor. Mijn Frans is niet al te best, dus ik zal je niet kunnen helpen met je zoektocht naar haar! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. aan de stijl te zien heb ik wel eens een kaart van haar gekocht EN verstuurd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Janny,
  Aparte stijl, aziatisch-oosterse gezichtjes, ik ken de kaarten en illustraties niet maar dat zegt niets. Misschien zou je een uitgever kunnen benaderen om te horen waar ze leeft en werkt? Ongetwijfeld houd ze dicht bij huis, maar wie weet ook elders, exposities? Het zou leuk zijn als je iets kon bemachtigen voor jezelf, maar een ingelijste kaart is ook altijd leuk.
  Mocht je trouwens geinteresseerd zijn in een kaart van het Walcherse meisje op mijn blog dan moet je me even mailen. Je hebt wel een cadeautje verdiend na je moeilijke tijd, ik heb er eentje voor je.
  Groeten,
  Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ken inderdaad ook alleen het werk van deze kunstenares en net als jij vind ik het prachtig en kan ik er eindeloos naar kijken. Het zou leuk zijn wat meer over deze inspirerende mevrouw te weten te komen. Wie weet.... warme groet van hier voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie stijl, dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Erg mooi, inderdaad. Ook ik had nooit van haar gehoord maar ga haar naam nu zeker onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Janny,

  Als je deze pagina bezoekt, dan vind je meer informatie:http://www.rondelune.fr/
  Ik vind haar tekeningen ook prachtig.

  Met vriendelijke groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen