anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazaterdag 29 januari 2011

eindelijk...

Eindelijk is het zover!
Na maanden van zoeken, oriënteren en afwegen is de beslissing daar!
Ik heb mijn ontslag genomen en dat betekent dat ik met ingang van 1 maart a.s. niet meer tot de werkende klasse behoor.
Gedurende drie, vier maanden ging ik door een moeilijke periode. Pas toen ik hulp kreeg werd me duidelijk dat ik een fikse burn-out had.
Over de oorzaken wil ik het niet uitgebreid hebben maar het was zeker geen voordeel dat mijn werk en mijn werkomstandigheden me steeds meer gingen tegenstaan.
Ik heb deze periode als erg moeilijk en zwaar ervaren: ik werd geconfronteerd met de vraag of ik zo wilde doorgaan of een heel andere weg wilde inslaan. En ook het verlies van twee lieve vriendinnen maakte dat ik, maar ook mijn man zich opnieuw op onze toekomst gingen oriënteren.
Uiteindelijk besloten we, na veel, héél veel gesprekken het roer om te gooien.
We kwamen tot het besluit dat ik ontslag zou nemen en dat hij twee dagen per week minder zou gaan werken. (Momenteel heeft hij én een drukke baan en is hij raadslid in onze gemeente. Voor dat laatste krijgt hij in de toekomst meer tijd en dat zal hem zeker meer rust en voldoening geven.)
Op het moment dat we dit beslisten wisten we natuurlijk dat het consequenties had.
Financieel is het een flinke aderlating. Onze levenswijze zullen we ongetwijfeld moeten gaan aanpassen.
Maar we vertrouwen er op dat dit opweegt tegen de vrijheid die we krijgen en de tijd die we kunnen besteden aan dingen die we belangrijk en/of fijn vinden.
Ik heb een lijst gemaakt van dingen waar ik me mee bezig wil gaan houden.
Zo wil ik mijn creatieve kant veel meer gaan ontplooien. Een begin heb ik alvast gemaakt met een cursus Portret Boetseren. Ook ga ik weer cursussen Verhalen Schrijven volgen en meer schrijven. Daarnaast ben ik weer aan het Nordic Walken met mijn clubje en gaan we meer Culturele Dagen inlassen. En wellicht dat ik ook mijn vrijwilligerstaak ga uitbreiden.
Ook hebben Hubbie en ik alvast twee leuke vakanties geboekt: één naar Toscane in mei en één naar de Provence in juni.
Wij hebben er ontzettend veel zin in en zien de toekomst weer met vertrouwen tegemoet.
Eindelijk begint het weer te kriebelen…!

26 opmerkingen:

 1. Ja eindelijk! Ik weet dat je er al lang tegenaan zat te hikken. Je hebt een goede beslissing genomen. Het leven is te kort om dingen te doen waar je een hekel aan hebt.
  En je gaat nu dingen doen die bij je passen, zie ik. Leuk en laat af en toe eens wat zien
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. PS: Trouwens je hebt een verhalenblog gemaakt zie ik net. Ik ga meteen wat lezen.
  Goed begin Janny
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee Janny! Wat een enorm besluit! Het gaat om de balans, en je gezondheid en je goed voelen is het aller aller belangrijkste in dit leven. Nu kun je tijd besteden aan I me and myself en dat zal een heerlijk warm bad zijn waar je inspringt. Ik heb al genoten van je eerste verhalen. Heerlijk bij je eigen bronnen komen, niet gedicteerd door anderen. Gefeliciteerd met je besluit en een hele fijne tijd gewenst.
  Geniet van de zon dit weekend, vrij als een vogel. Wij hebben zelf de sleutel van de kooi waarin wij zitten, jij hebt de jouwe gevonden!
  Groeten,
  Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het voelt als een bevrijding, als ik dit zo lees... wat goed dat jullie voor jezelf gekozen hebben! En ook al meteen wat plannen gemaakt, om niet in een gat te vallen. Gefeliciteerd hoor, ga eerst maar heerlijk bijkomen van alles en genieten van het leven!! Fijn weekend, groetjes van Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een grote maar ook een goede beslissing.
  Twee vriendinnen verliezen in zo'n korte tijd is heel aangrijpend en zette je met recht aan het denken.
  Goed dat jij nu voor jezelf kiest, want later is (vaak) te laat.

  Er is zoveel moois om van te genieten, pluk de dag Janny.

  Lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lastige beslissing Janny.....als je financieel moet inleveren is het altijd wikken en wegen. Maar een burm out en het verlies van twee dierbare vriendinnen zetten je natuurlijk wel aan het denken.
  Je klinkt in ieder geval optimistisch nu de knoop is doorgehakt, en je hebt al lekker veel nieuwe plannen gemaakt, dus waarschijnlijk heb je de juiste beslissing genomen! Straks even heerlijk bijtanken in de Provence en Toscane, en inspiratie opdoen voor je nieuwe cursussen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben heel blij voor je/jullie. het proces dat voorafgaat aan zo'n beslissing is heel zwaar. Eenmaal besloten, wordt het niet meteen makkelijker, maar wel duidelijker. Je hebt weer ankers waar je je aan vast kunt houden en waar je vervolgbeslissingen aan kunt toetsen.

  Ik hoop dat het je voldoening brengt, deze koerswijziging....het klinkt in ieder geval hoopvol en vol van vertrouwen! Geniet....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Janny,
  Een herkenbaar verhaal ;) en ik kan het iedereen aanraden om een tijdje NIET te werken. Het lijkt zo vanzelfsprekend om elke dag naar het werk te gaan, maar het kan je ziel vernietigen. Ik vond het zelf helemaal niet zo'n punt er financieel op achteruit te gaan, zoveel geld heb ik eigenlijk niet nodig. Bravo! Dapper dat je die stap durft te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan je vertellen dat het heerlijk is. Mijn man werkt nu bijna vier jaar niet meer. En ik nog maar twee dagen.(en ik kan zelf mijn tijd in delen) Heerlijk is het . We hebben nu meer tijd voor ons zelf. Musea en concert♫ bezoeken, Gewoon op vakantie gaan wanneer we dat willen. Echt je komt tijd te kort. Hier hebben we ook veel vrienden verloren en dan opeens gaat de knop om. Wij hebben een heerlijke boot gekocht en varen daar mee in Hollands midden. Echt het is gewoon een feest.♫ En we hangen zelf de slingers op. Geniet maar . Liefs Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat zat je dus dwars.
  Gelukkig heb je nu de knoop doorgehakt. Wat een gevoel van vrijheid zul je nu hebben. Ik hoop dat je je nu beter gaat voelen. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Moeilijke periode heb je gehad, Janny. Ik weet er wel het een en ander over. Maar goed dat je nu ontslag hebt genomen. Dan kan je je richten op zaken die je fijn vindt om te doen. Het worden vast de mooiste jaren van je leven!
  Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat dapper om jullie hart te volgen en daarna pas jullie portemonnee. Begrijpelijk dat deze beslissing niet van de ene op de andere dag genomen is.

  En je hebt je meteen al voor een aantal leuke cursussen ingeschreven! Als die je net zo gemakkelijk af gaan als het verhalen schrijven, staat je nog heel wat moois te wachten.
  Ik wens je alle goeds toe!
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou je staat erg erg positief tegenover ,dus daar doe je wel goed aan dan denk ik
  Soms moet het roer helemaal om ,luister naar je hart dan komt het vaak wel goed
  Succes !
  Gr Amy

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Janny, ik wens je heel veel vrede, geluk en liefde in je 'nieuwe' leven. Dikke knuffel voor jou van hier :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ben ik vergeten om je beterschap te wensen. Sorry, bij dezen. Misschien hoef jij niet beter te worden: je bent al goed genoeg!
  Maar toch beterschap, liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Marlou:
  Goed van jou, ja. Zo beroed als jij je hebt gevoeld moet je wel stoppen, toch?
  En n u ga je heel veel mooie dingen doen, lees ik. Ik geniet erg van je verhalen blog. Ga maar door, Janny.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Sorry, voor het verwijderen van mijn berichtje.

  Ik vind het een hele goede beslissing. En ik weet ook wat er aan vooraf gaat.

  je gaat heel erg genieten!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Janny wat goed om dit zo te lezen.
  Ik weet uit ervaring hoe goed het is om op een gegeven moment voor jezelf te kiezen. Geld is niet alles maar tijd voor jezelf is onbetaalbaar. Ik ben blij voor je.
  XXXm

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Goede beslissing, ik heb hem vorig jaar ook gemaakt, na wat opstartproblemen, loopt het nu allemaal lekker. Ik heb me gestort op duurzamer leven, we zijn niet meer zo gehaast en na een paar veranderingen op het financiële vlak, moet ik zeggen dat het allemaal best te doen is. We hebben er een hoop voor terug gekregen.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dag Janny,
  Ten eerste: Wat een moedige, maar vooral goede stap! En ten tweede hartelijk welkom op de Carl Larsson blog. Leuk dat je al een bezoekje hebt gebracht. Het voelt vast heerlijk bevrijdend nu je die stap hebt genomen en geld is dan eigenlijk helemaal niet belangrijk. Als schrijver weet ik hoe heerlijk het is om 's morgens aan je bureau te gaan zitten en je fantasie de vrije loop te laten. Maak je hoofd maar lekker leeg dan wordt vanzelf je creativiteit geactiveerd. Het bloggen gaat je daar zeker bij helpen. Er zijn zoveel inspirerende blogvrouwen, maar ook mannen, waar je je inspiratie mee kunt delen. Véél veel succes daarbij. Trouwens, wat leuk dat jullie samen zo'n stap gaan zetten. Voelt zelfs voor een buitenstaander goed! Je hebt bij deze mededeling trouwens een waanzinnig leuke illustratie geplaatst. Zo gaat het worden lekker ontspannen en de 'wereld' lijkt over de muur toe.
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Met recht: eindelijk, Janny. Goed van jullie hoor. Natuurlijk zal het wennen zijn maar er komt iets voor in de plaats, gemoedsrust.
  Zoals jij zat aan te hikken tegen je werk geeft je niet veel voldoening.
  Ik heb gezien dat je weer begonnen bent met je verhalen maar ik kan niet op je verhalenblog. Je moet dan volger worden en ik zie niet hoe dat gaat.
  Help even ajb.
  En die vacanties klinken heerlijk, ohhh die van mij duurt nog lang!
  Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Neem de tijd om aan deze nieuwe situatie te wennen en pas op dat je niet te veel wilt gaan doen. Geniet van je vrijheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Moedige beslissing waar je geen spijt van zult krijgen. Je krijgt namelijk meer kwaliteit leven ervoor terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat goed van je! Mooi ook, dat een donkere periode in je leven uiteindelijk veel licht brengt. Ik wens jou (jullie) alle goeds voor een creatieve, inspirerende maar vooral gezonde en gelukkig toekomst.
  Liefs, Avalanche

  BeantwoordenVerwijderen
 26. waw! wat dapper van je! denken over een Nieuw Begin kan iedereen - effectief stappen nemen is nog iets anders. voorlopig ben ik nog maar aan het dromen. maar wie weet ....

  BeantwoordenVerwijderen