anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazaterdag 6 maart 2010

Verkiezingen...


Jammer dat de problemen rondom de landelijke politiek de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 overschaduwden. We konden de laatste weken niet om de landelijke partijen heen! Jammer voor de plaatselijke politieke partijen die lang en hard hebben gewerkt om hun partij te supporten en omhoog te stuwen.
De kiezer heeft weliswaar gekozen maar de opkomst was zoals altijd laag, dit jaar zelfs nog lager dan voorheen.
Onze gemeente bestaat uit vijf dorpen. Mijn eigen hubby is hier raadslid geworden.
Er breekt een ongetwijfeld zware, maar boeiende tijd voor hem aan.
Het met zijn allen bekijken van de uitslagen in het Gemeentehuis was een spannend begin van zijn raadsperiode. En komende weken volgen beëdiging, kennismakingsrondes, portefeuille-besprekingen, e.d.
Ik vind het boeiend en interessant om nu van dichtbij te zien hoe gemeentelijke politiek wordt gemaakt en uitgevoerd.
Maar veel meer zal ik er in het vervolg niet over bloggen; het is tenslotte zijn aangelegenheid en niet de mijne. Alleen als er heel opvallende gebeurtenissen te vermelden vallen maak ik daar wellicht eens een uitzondering op.
Op naar een wat rustiger weekend sinds tijden!

8 opmerkingen:

 1. Ja, ik dacht ook al, wat duurt het lang voor je een nieuw stukje schrijft. Nu snap ik het. Gelukwensen aan je man en voor jou weet ik het niet. Of het leuk wordt als hij zoveel weg is bedoel ik.
  Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Dat wordt veel vergaderen. Oei! Ik ben blij dat ik wat dat betreft geen politiek dier ben. Maar het lijkt me wel heel interessant om het politieke bedrijf van zo dichtbij te kunnen volgen, en ook fijn dat het over je eigen woonomgeving gaat. Heel jammer inderdaad dat de lokale issues er bijna niet toe deden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik bij jou in de buurt gewoond zou hebben en niet ten tijde van de verkiezingsuitslag in het buitenland vertoefd had, zou ik misschien wel genegen zijn geweest mijn democratische plicht als Nederlander uit te voeren en in dat geval had ik wellicht op jouw man gestemd.
  Nu niet dus. Van harte gefeliciteerd en geniet van de vele plezante momenten die je ongetwijfeld als Frau Raadslid tegemoet gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dora: geen nood: ik amuseer me wel:-)
  Midlife Me: ja, ik kijk ook uit naar de in's en out's van onze lokale politiek.
  Emilie: heeft jouw moeder je nooit verteld dat je niet op vreemde mannen mag stemmen:-)?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Janny...je weet niet wat je zegt! Mijn moeder was een rare! Ik mag wel zeggen een HEEL rare!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat! Nu gaat het beginnen.
  Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He, dat wist ik helemaal niet! Zit net uit de nachtdienst wat blogs te lezen. Gefeliciteerd en ik hou het in de gaten, hoor.
  Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook van mij gefeliciteerd. Ik had het al gezien dat D 66 vier zetels had. Zou niks voor mij zijn maar ja, gelukkig zijn we niet allemaal het zelfde.
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen