anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadonderdag 1 oktober 2009

Eindelijk slank!

Yep! Eindelijk hulp bij het afslanken!
Vrouwen worden gesterkt in hun voornemens om op dieet te gaan, als ze verleidelijke foto's zien van taart. Dat heeft een experiment aan de Universiteit Utrecht uitgewezen. De wetenschappers uit Utrecht lieten 54 studentes tijdens een experiment enkele seconden lang kijken naar een foto van een chocoladetaart of een foto van een bloem. Er werd aan ze gevraagd in hoeverre ze plannen hadden om op dieet te gaan. Ze mochten daarna kiezen tussen twee aangeboden snacks: een stuk chocola of een havermoutkoekje. Het bleek dat de vrouwen die naar de chocoladetaart hadden gekeken veel vaker blijk gaven van plannen om gezonder te gaan eten. Ook hadden ze vaker de neiging om voor het havermoutkoekje te kiezen, in plaats van de chocola.
Voortaan dus geen centje pijn meer bij het afslanken, meiden!
Ik heb gewoon mijn keuken van boven tot onder behangen met foto’s van chocoladetaart!! Over een paar weken ben ik een dennetje!!

8 opmerkingen:

 1. is dit snel,of is dit snel?
  oh denneboom,oh denneboom.
  er komen inmiddels de meest waanzinnige aanbiedingen binnen via de ,,ongewenste,,pagina van e-mail,met de verblijdende boodschap,dat er weer kunst dennebomen in de verkoop komen!
  zouden deze toch echt nog een breed maatschappelijk doel gaan krijgen?en die kerst taarten,och,daar is dan eigenlijk geen plekje meer voor nodig.
  maar het is zo prachtig om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou: ik had meer mijn eigen lijf als dennetje voor ogen!
  Keep dreaming Janny, hoor ik sommigen al denken. En weet je wat: ze hebben gelijk! Eéns, ééns... Ik wacht nog even op inspiratie. Maar in de tussentijd kijk ik de hele dag naar die chocoladetaarten, je kunt niet weten....!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. eens!eens! heb ik mijn ideaal bereikt!!
  en dan! komt er weer een nieuw ideaal beeld voorlangs!
  kortom, zo word je bezig gehouden en wordt het zelf respect onderhouden.
  je bent een pracht vrouw,waar alles is, wat de natuur bedoeld ,in voorzien heeft!
  stel nu dat je daarvan heel erg wilt afwijken,hoe moet dat dan met jouw kwaliteiten als taarten bakster?? VERRUKKELIJKE MUFFINS,ENZ.?? Dat doe je ons toch niet aan?
  EN DAN TERUG NAAR DE DENNEBOMEN!daar zijn ik weet niet hoeveel maten ,soorten en kleuren in,en raad eens wat: allemaal even prachtig,kwestie van smaak.
  en dan de taarten nogmaals:wat er toch allemaal voor levensgeluk aan chocolade wordt toegekend! we hebben onze financiele missie blijkbaar gemist:een chocolade taarten fabriekje,stel je voor,door ,voor en van vrouwen.TE KOOP: LEVENSGELUK IN LETTERVORM! ik zie een soorgelijke advertentie al voor me.de fantasie slaat nu totaal op hol.
  Gazeuse [evenals de eerste reaktie]

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, ha, Engelien: ik zie het ook al helemaal voor me: met zijn allen in de chocoladefabriek!
  En die slagzin van jou in chocolade houden we erin!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien reageer ik iets te serieus op dit onderwerp, maar wat mij altijd zo verbaasd is dat er maar èèn ideaal gewicht is passend bij je lengte, terwijl je als ouder worden mens doorgaans iets zwaarder wordt, niet iedereen natuurlijk.
  Chocolade is machtig.........lekker
  Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat geestig. En mocht dat niet helpen kan ik de Weight Watchers Online en een stevige griep aanbevelen!
  Midlife Me (minus 6,6 kilo)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo he! 6,6 kilo's eraf! Die Weight Watchers lijkt me dan nog tot daar aan toe, maar de (mexicaanse) griep? Dat lijkt me een té rigoureus middel. Voelen jullie je al een beetje beter?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jan, je liet me foto's zien van toen je jong(er) was. Superslank maar ook toen vond je jezelf al dik! Heb je nou niks bijgeleerd in die jaren?
  (Maar als die taartfoto's werken leen ik ze wel van je, hihi!)
  Dora Witte

  BeantwoordenVerwijderen