anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadonderdag 30 juli 2009

De Stem....

Wij hebben vakantie! Alweer… hoor ik sommige lezers denken!
Ja, dat is zo fijn van werken aan een Hogeschool; de zomersluiting is er voor iedereen!
We genieten van onze veranda en tuin, we klungelen een beetje rondom huis, lezen stapels kranten en boeken weg, gaan naar leuke kleine dorpjes in Friesland en Limburg; wandelen aan zee, bezoeken veel, héél veel terrasjes, kortom: we doen waar we op dat moment zin in hebben.
Maar vreemd genoeg steekt er soms ook een vaag schuldgevoel de kop op: Moeten We Niet Wat Nuttigs Doen? Klussen die zijn blijven liggen….? Naar een lezing, tentoonstelling, weet ik veel…? STRIJKEN….!? Op bezoek bij… vul maar in….?
Tja: is dat een probleem van ons: 50-plussers? Opgevoed met het idee dat “ledigheid des duivels oorkussen” is? (Ik wel!)
Ik houd dan ook regelmatig discussies met mijn innerlijke opzichter! Wie de discussie wint, wisselt nog al eens. Na een paar glazen wijn zijn míjn argumenten meestal voldoende doorslaggevend om haar (hem?) het zwijgen op te leggen!
Ik beloof mezelf dat ik de hele vakantie doof ben voor De Stem! Wat denkt zij/hij wel: ík maak zelf wel uit wat ik doe of laat! Toch?
Maar goed....eerst moet ik nog even de wasmachine uitruimen....!

3 opmerkingen:

 1. Niet naar De Stem luisteren, Janny. Die stamt uit een grijs verleden dat wij 50+ plussers toch achter ons hadden? Jij als Red Hatter zou al helemaal geen dwingende stemmetjes moeten horen!
  Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken dat schuldgevoel maar al te goed, heb recent ècht voor mezelf gekozen in mijn werk.... als oefening voor de rest van mijn leven hahaha!
  Suzanne
  Fijne vakantie verder Janny!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar. De Stem laat zich ook bij mij nauwelijks het zwijgen opleggen, behalve in een warm land waar het naar de eucalyptus ruikt o.i.d.! Dan kan ik eindeloos loungen bij een zwembadje met een goed boek (vanzelfsprekend!). Loslaten zal ook hier weer het toverwoord zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen