anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafka



zaterdag 16 april 2016

zuidwaarts en weer terug...

We zijn deze week weer een paar dagen in Limburg geweest. Onze-altijd-favoriete-provincie-met-onze-altijd-favoriete-stad-Maastricht!
We logeerden in kasteelhotel Vaeshartelt in Maastricht. Een prachtige locatie en hier vierden we de dertiende april het feit dat we 43 jaar getrouwd waren!
De foto's zijn van diverse websites, maar geven een mooie indruk. Het is weliswaar heel groot en er waren veel gasten, maar op zich merkten we daar niet heel van, want alles was gelijkmatig verdeeld over de diverse vleugels. Prima stekje om een paar dagen te vertoeven dus.





Natuurlijk deden we ook weer de woonwinkels aan die binnen ons bereik lagen. Had me wel voorgenomen niet te veel te bezoeken want Rein's hobby is het niet bepaald en daar moet je toch ook rekening mee houden (tenslotte wil ik nog wel wat jaartjes door met hem, ha, ha!)
Op de heenweg gingen we nog even naar Baarlo, naar Hoeve Hofackers. Ik ben er vaker geweest en voor mij is het nu écht duidelijk: ik ga er niet meer naar toe. Vorige keren vond ik het er kil en ongezellig en nu had ik dat gevoel weer. Niet hartelijk en ook niet bepaald origineel: ik heb werkelijk níets gezien dat ik al niet kende.
Op de laatste dag gingen we nog naar de twee panden van het Hogehuys Kessenich en daar werden we wél blij van. Wat een leuke winkels en wat een vriendelijke ontvangst. Ik kocht er een paar houten lepels, een toef en een linnen keukendoek. Het was dat ik niet meer mocht van mezelf maar er was veel meer dat ik in de bagageruimte van onze auto had willen gooien, zulke leuke spullen zag ik daar.
Ook deze foto's komen van hun eigen website.
 

 


 
                                
 
 
De gedroogde toef ligt voorlopig op de sidetable. Maar die verhuist ongetwijfeld nog wel eens :-)



Op een van de dagen gingen we ook even shoppen-met-een-doel in Maastricht en ditmaal ook in de outlet Maasmechelen. Onze jongste dochter trouwt in juni in Denemarken en we wilden beiden een outfit hiervoor. Rein slaagde in Maasmechelen en ik in Maastricht. Zo fijn dat we nu in elk geval onze kleding in huis hebben.
Wij hebben een paar erg leuke dagen gehad en boften ontzettend met het weer. We konden ruimschoots gebruik maken van de zonnige en leuke terrasjes in Maastricht.

Nog even iets anders dan: een aantal weken geleden kocht ik een keukenrek dat op maat werd gemaakt om tussen de twee keukenramen te hangen.
In de keuken is weinig muurruimte om een groot rek (wat ik het liefst had) te hangen. Daarom maar een kleintje dat precies de breedte van de kleine muur boven mijn spoelbak beslaat.
Een paar koperen pannetjes, de doek van het Hogehuys en wat zeep en kruiden, meer kan er eigenlijk niet aan de haken hangen. Bovenop staan een paar houten schalen.





















Geen blikbepalende verandering maar toch een leuke plekje om mee te decoreren!

23 opmerkingen:

  1. Nog van harte gefeliciteerd. Wat een prachtige locatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte gefeliciteerd met je 43e trouwdag. Wat leuk dat je dit in mijn geboorte provincie gevierd hebt. Bij kasteel Vaeshartelt ben ik helaas nog nooit geweest maar ik heb er veel goede dingen over gehoord.
    Het Hogehuys in Kessenich vind ik ook een inspirerende woonwinkel. In beide filialen kan ik zonder problemen slagen :-).
    Leuk dat jullie beiden geslaagd zijn voor een nieuwe outfit. Dat is inderdaad een hele opluchting als je dit van je lijstje kan strepen. Fijn weekend.
    Gr, Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook van mij felicitaties met je 43 e trouwdag. Wij zijn onlangs 29 jaar getrouwd en dat vonden wij al heel erg lang. Echt 29 jaar? Het lijkt veel korter geleden. Hebben jullie dat ook dat je verbaasd bent dat het zoveel jaren zijn? Wat een mooie locatie kozen jullie. Leuk om erover te lezen. Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat gezellig om er samen een paar dagen op uit te gaan. Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag, 43 jaar zijn er heel veel! Limburg is een hele mooie provincie en Maastricht een prachtige stad. Leuk ook dat je een paar woonwinkels hebt bezocht, ik ken ze allebei niet uit eigen ervaring.

    Je rek in de keuken is mooi! Fijn weekend en liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nog gefeliciteerd met jullie huwelijksdag , je hebt het mooi geviert samen,
    Mooie foto's, we konden helemaal meegenieten!
    Mooi keukenrek!
    Groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb nooit begrepen waarom iedereen toch zo weg is van Hoeve Hofackers...ben er vorig jaar geweest, en inderdaad kil personeel...zien de klanten niet eens binnen komen...en heel veel van hetzelfde...nee dan het Hooge huys...sfeervol...heel vriendelijk personeel en een collectie die je niet overal ziet, toevallig ben ik er vandaag geweest...zo mooi allemaal.
    Ook het Jagershuis hebben we vandaag bezocht...hele aardige mensen...Hoeve Hofackers hebben we links laten liggen...dat hoeft voor mij ook niet meer.
    Het is genieten in Limburg...nog gefeliciteerd met je huwelijksdag.

    Groetjes,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal met je eens, Inge. Jagershuis was niet open, jammer genoeg, maar komt wel weer eens. Leuk dat je er vandaag ook was!

      Verwijderen
  7. Wat een mooi keukenrek. Altijd leuk om mee te stylen!
    Ik ben ook geen fan van Hofackers (ooit een keer geweest) maar het Hogehuys ken ik nog niet. Zet ik ook maar op mijn (lange) lijst.

    groetjes en nog gefeliciteerd!
    Marry

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat jammer dat Baarlo zo tegenviel. De winkel was mijn eerste kennismaking met Hoffz. Het hoogehuys ben ik nog nooit geweest maar staat zeker op mijn lijstje. En je rekje vind ik zo leuk. Zelf heb ik er helaas geen plaats voor maar ze blijven leuk. Nog een fijne zondag, liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Allereerst natuurlijk nog van harte met jullie 43e huwelijksdag. Wat heerlijk om er dan een paar dagen tussenuit te gaan en jeetje dat kasteelhotel is een plaatje zeg, ik kan me voorstellen dat jullie enorm genoten hebben. Fijn dat jullie allebei een mooie outfit hebben gevonden voor het huwelijk van jullie dochter, juni komt nu steeds dichterbij hè, oei spannend!!!!\

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nog van harte! Leuk dat jullie weer in Limburg waren.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. 43 jaar , wauw , gefeliciteerd !!
    Prachtig het kasteel waar jullie logeerden .
    Ook leuk dat jullie wat woonwinkels bezochten .
    Fijne zondag ,
    Christel , Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gefeliciteerd nog! Heerlijk neuzen in woonwinkel zalig. Bedankt voor de waarschuwing voor Baarloo. Stond op mijn lijstje maar ik sla hem toch maar over. Er zijn zoveel andere leuke winkels nog. Veel plezier met de bruiloft van je dochter. Inmiddels woont onze dochter alweer in Nederland. Zij mist Denemarken wel hoor.

    Groetjes Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Onze dochter en haar aanstaande wonen ook in Nederland. Onze schoonzoon heeft onlangs een functie in Nederland gekregen, waardoor de verhuizing naar Denemarken niet doorgaat.
      Kan niet zeggen dat ik dat betreur...:-)
      Janny

      Verwijderen
  13. Maastricht is altijd leuk!! Enne... had ik je al gefeliciteerd? :-) *smak*

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Van harte gefeliciteerd, en leuk dat jullie het op deze manier gevierd hebben.
    Limburg vind ik ook altijd mooi. En je logeeradres was zeker genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Gefeliciteerd, Limburg daar ben ik eigenlijk nog niet geweest lijkt mij heel leuk..Wie weet.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat heerlijk om er zo even uit te zijn en helemaal als je het treft wb terrasjesweer!
    Nog gefeliciteerd met de 43 jaar....ik ben je nog wel de baas: bij ons is het dit jaar al weer 44 jaar! Oef....wat klinkt dat veel hè!
    Fijn dat je op je struintocht toch nog iets hebt gevonden....ook je rek is fantastisch!

    groetjes Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi, ik heb zojuist toevallig je blog ontdekt en ben je meteen maar gaan volgen. Gezellig.
    43 jaar is een hele tijd, gefeliciteerd. Wij zitten bijna aan de 30. Ook best al lang.
    Groet,
    Barbara

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh Janny had ik helemaal jullie huwelijksfeestdag gemist?! Alsnog van harte gefeliciteerd! Fijn dat jullie er (ondanks een kleine tegenvaller)zulke mooie dagen van gemaakt hebben. En heel mooi dat de kwestie 'kleding' nu van je zorgenlijstje kan ;-) Nog even en dan is het dus zover.. leuk om naar uit te kijken..

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Erg fraaie robuuste eiken tafels, dat past ook zeker bij de inrichting en de omgeving!

    BeantwoordenVerwijderen