anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 19 mei 2015

mijmeren achter mijn PC...

Ik zit hier een beetje te mijmeren achter mijn PC. En een beetje naar buiten te turen...tja.
Na de drukte van de verbouwing, ons uitstapje naar Drenthe en een paar intensieve oppasdagen voel ik me een beetje onbestendig. Niet moe, maar meer ongedurig.
De echte verbouwing is dan wel achter de rug, maar in huis is nog geen echte rust gekomen. Het is nog steeds kaal en onwennig. Er zijn nog geen gordijnen, geen rolgordijnen, geen luikjes en geen vloerkleed en dat is niet echt gezellig in een huis. Ook de openhaard is nog niet helemaal af. Volgende week wordt nog een gasblok geplaatst, de houtblokken en een stookplaat komen dan ook en dan wordt alles goed afgewerkt.
Natuurlijk is er heel veel gebeurd en veranderd, maar ja...je wilt het zo graag compleet hebben. Dat gevoel kennen jullie vast wel :-)
De kalkverf bleek voor mij toch wel een dingetje te zijn. Wat heb ik een moeite gehad om daar aan te wennen. Ik begrijp mezelf daarin ook niet goed, hoor. Ik had het zo veel en zo vaak gezien in winkels, in woonhuizen, in woonbladen e.d., vond het mooi en wilde het al sinds een paar jaar erg graag. Maar toen het erop zat moest ik wel vreselijk wennen. De kleuren vind ik prachtig maar de vegen en strepen er doorheen vond ik echt minder. Dat het vele licht dat hier aan alle kanten van de woonkamer naar binnen valt ook mee zou spelen, had ik niet ingecalculeerd.
Inmiddels ben ik er wel aan gewend en zie ik wel dat het heel sfeervol is geworden. Vooral in de avond geeft het een mooi "oud" effect. Ook de schouw heeft inmiddels zijn definitieve kleur gekregen. Het verschil tussen Corno voor de muren en As voor de schouw bleek zo gering dat je het nauwelijks zag. We hebben een flink gedeelte Nero door de As gemengd en nu is de kleur goed (lijkt net een toverformule, hè?). Manlief wordt inmiddels een beetje hyper bij het woord "kalkverf" want sommige muren zijn drie (!) keer gedaan omdat het effect niet mooi uitviel.
Ik ben al veel aan het schuiven geweest met de meubels, er zijn meerdere mogelijkheden en dat is wel leuk. Kan je nog eens veranderen als je het zat bent. Ook de decoratie is de laatste week al tig keer verhuisd van de ene tafel naar het andere tafeltje, van bankje naar schouw naar vensterbank en terug :-) Och het komt allemaal in orde, dat weet ik, maar ik wil het zo graag NU!! Ha, ha...
Foto's laat ik nog niet zien want dat doe ik pas als alles klaar is. Dat is leuker dan steeds een klein stukje.
En nu zit ik dus een beetje te mijmeren, zoals eerder vermeld.
Ik kijk vanuit mijn werkkamer op een gedeelte van de achtertuin. Zoals jullie weten staat ons huis aan een bosrand en zien we uit op de bossen rondom ons huis. De tuin is een echte bostuin, en hoewel ik vaak nog met heimwee denk aan mijn vorige tuin, met borders op kleur en buxuxvakken, heeft dit ook zijn charme. Je moet ook geen natuurgebied willen veranderen in een keurige vakkentuin, weet ik inmiddels. Dit sobere groene gebied (met haast alleen de kleuren van de bladeren, de hortensia's en rododendrons) geeft een enorme rust en sluit aan bij de omgeving.
In de vijver badderen werkelijk tientallen vogels zich en eekhoorntjes lopen over de takken van de hoge dennenbomen, vooral in de ochtend en vroege avond. We zien konijntjes (maar die blijven gelukkig wel achter het gaas wat we aan de achterkant hebben aangebracht). Heel af en toe zien we herten aan de rand en we hebben ook al eens bezoek van een vos gehad.
Reden genoeg om heel dankbaar te zijn en te genieten van alles wat je toch zo maar ziet gebeuren.
Dan kun je ook het ongeduld over je interieur weer even vergeten...ahum....
Hier nog eens een paar plaatjes van het uitzicht uit mijn kamer:


24 opmerkingen:

 1. Kalkverf ja in winkels vind ik het ook prachtig. En op foto's in de woonbladen. Ik zou het zelf ook graag willen. Ik heb de Krijtverf " ook mooi" op mijn wanden. En ik krijg helaas jan niet zo gek om de kalkverf te nemen. Gek he dat je dan toch even moet wennen. Ik denk dat lichtval ook veel doet. Maar wat ben ik benieuwd hoe het geworden is. En wat woon je toch heerlijk. Daarom zijn wij ook zo graag in ons boshuisje het uitzicht, de rust de dieren ik jou er van. Sterkte met het overdenken hoe je het gaat stijlen. Ik weet zeker dat het helemaal mooi wordt.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hier ook nog geen kalkverf op de muren, alleen op onze dressoir.
  Ik ben bang dat het bij ons in de woonkamer ook weleens niet mooi zou kunnen uitvallen kwa lichtinval....nu jij het zo omschrijft valt mij dit in.....hmm
  Terwijl ik dat ook nog ooit graag zou willen.
  Kleine foto stukjes van je woonkamer zijn ook altijd
  welkom. Vind ik zelfs nog vaker mooier dan wanneer je een hele woonkamer ziet.
  Herkenbaar dat gesleep met de decoratie! :))
  De tuin ziet er heel mooi uit!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb jij kalkverf op een kast? Ik heb een heel klein tafeltje waar kalkverf opzit en dat vind ik niks. Het beschadigt zo snel in het gebruik en je ziet er alles op. Ik ga er dan ook snel krijtlak opdoen. Dat is ook mooi mat en kan tegen een stootje..:-)
   Janny

   Verwijderen
 3. Wat een prachtige, sfeervolle tuin. Sterkte met het bedwingen van je ongeduld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zijn ook heel veel veranderingen ineens janny. Je vertrouwde kamer (ook al was hij toe aan een metamorfose is ineens totaal anders...onwennig, nog niet vertrouwd...dat moet ook groeien. Maar de basis is wel belangrijk denk ik. Bij ons is de kalverf sterk verdund zodat hij niet zo vlekkerig is. Je ziet prachtig dát het kalkverf is, ook met de verschillende vegen, maar niet zo aanwezig en dat vind ik persoonlijker ook rustiger. Wij hebben As in de woonkamer, helemaal en het is door de manier van opbrengen helemaal naar onze zin. Dit is volgens mij zeer bepalend voor kalkverf!
  Succes met het Thuis maken ven je woonkamer...komt wel goed;-)

  Liefs Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet iedere keer wanneer je het beschrijft lachen om het kalkverf verhaal. Ik heb zelf helemaal nergens kalkverf. Ons hele huis hangt vol met schilderijen, er is weinig eer aan kalkverf, of wat voor verf dan ook, te behalen. Maar jouw verhaal, zo leuk, je wilde het zo graag en nu zit het er ( naar ploeteren van je man) op en nu..... is het nu wel of niet mooi. alom getwijfel. Ik kan nu eigenlijk niet meer wachten op de foto's. Wil het nu wel eens met eigen ogen zien.

  Ik wil ook eekhoorntjes en konijntjes in mijn tuin. ;-)

  groeten van Geri

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben zo benieuwd hoe het er straks uit ziet Janny! Ja soms moet je aan zoveel verandering heel erg wennen he, maar dat komt vast goed!
  Je tuin is ontzettend mooi, hij loopt zo over in het bos erachter, echt heel mooi aangelegd, wat lijkt me dat te gek om eekhoorntjes te kunnen zien in je tuin, die hebben we hier niet, geniet er van!
  Veel liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kalkmuren.....kan me voorstellen dat je er aan moet wennen. Ik hou ook niet van strepen, vegen en wolkeffecten, heb liever een strak muurtje. Ik hoop dat je woonkamer straks een plaatje wordt, ongeduld hoort erbij, na de noeste arbeid wil je natuurlijk alles mooi gestyled hebben. Komt wel! Geniet van je mooie bostuin, heerlijk toch al die bomen en rhodo's, 200 meter buxushagen snoeien zoals bij mij het geval is ook geen pretje ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een uitzocht.....schitterend...!...liefs van mij...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi, jouw (jullie) bostuin. Ik heb hier best veel buxus, als bol en in haagjes met op steeds meer plekken kaalslag door motjes, echt heel vervelend :-( Denk daar maar aan als je met heimwee denkt aan je vorige tuin ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben super benieuwd hoe het er straks uitziet. Je tuin is in ieder geval prachtig.

  Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat geduld zou ik ook niet makkelijk op kunnen brengen hoor Janny. Gelukkig heb je een mooie tuin waar je je mijmeringen in kwijt kunt ;-). Ik wil ook heel graag kalkverf op de wanden, maar dat gestreepte vind ik ook niet mooi wanneer het teveel aanwezig is. Bij De Potstal vind ik een gewolkte kalkverfmuur (als je binnen komt, meteen naar links en dan de achterste ruimte) helemaal geweldig, maar het zal nog een kunst zijn om dat zelf ook zo te krijgen.

  Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Alleen de schouw al, dat lijkt mij prachtig!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kalkverf vindt ik heel mooi...mits het goed is aangebracht...eerlijkheidshalve moet ik zeggen, dat ik van alle blogs die ik volg, maar bij een paar kan zeggen, ja...dat is het.
  Ik begrijp het wel hoor Janny...je hebt denk ik teveel veranderingen ineens...maar als het helemaal ingericht is, denk ik wel dat je tevreden bent.
  Je schouw is in ieder geval al een plaatje.
  Niet teveel mijmeren....al valt dat niet mee.
  Fijne Week nog.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar weet je Inge: het ligt er ook aan hoe het op de foto komt en hoe het licht valt. Je kunt eigenlijk vanaf een foto niet zeggen of het mooi is of niet, ben ik achter gekomen, hoor.
   Janny

   Verwijderen
 13. Ik begrijp je twijfels , kalkverf is alleen maar mooi als het niet te streperig is .
  Hier heeft een professionele schilder kalkverf aangebracht in de hal en ik moet zeggen dat ik er al zelf met de kwast ben overgegaan omdat ik de aanzetstrepen teveel zag.
  Ik vind dat ik het beter doe dan de schilder ,haha

  Jouw tuin is heel rustgevend , vooral met het bos erachter liggend .
  Mooi uitzicht.
  Uitkijkend naar het eindresultaat .....
  Groetjes
  Christel , Garcyasplace

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Toch jammer dat je nu niet het echte wow-gevoel hebt, ik hoop zo dat dat nog komt als straks alles af en aangekleed is. Ik vind trouwens sowieso dat gordijnen de sfeer echt af maken.. dus moed houden Janny ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je zult zien dat als het plaatje compleet is met gordijnen enzo, je er best veel plezier van zult hebben.
  Het is wel zo dat je nooit op plaatjes af moet gaan, want bij iedereen komt iets anders over. Zlef vind ik streperig wel mooi bij kalkverf, maar vlekken vind ik ook niet mooi.
  Jammer dat je niet in die mooie tuin kunt zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lichtinval is echt alles bepalend en ik weet zeker dat het weer heel anders toont als je weer gordijnen en zo hebt hangen. Ik heb nu acht jaar kalkverf op mijn wanden en ik stond wel meteen te jubelen van blijdschap, maar ja, wat wil je als alle wanden eerst van vanille spachtelputz waren, dat was pas echt om te gruwelen.
  Ik ben heel benieuwd naar het einsresultaat hoor!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hopelijk is het straks helemaal naar je zin als je gordijnen er zijn.
  Het maakt alles meer tot één geheel & tegen die tijd ben je misschien ook weer meer vertrouw geworden met je woonkamer.
  Komt vast goed!
  Liefs, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jammer dat je nog niet helemaal tevreden bent, hopelijk als je straks wat verder bent met aankleding zal het gevoel vast komen. En het moet toch altijd weer een beetje groeien...de inrichting! Even geduld komt het vast goed.
  Groetjes Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ahhh, Janny, valt dan best even tegen he, als je iets anders in gedachten had. Blijf gewoon maar even mijmeren en sta jezelf toe niet gelijk tevreden of er happy mee te zijn. Wie zegt dat dat gelijk moet?
  Als het totale plaatje je uiteindelijk niet bevalt, kun je altijd nog besluiten er een krijtlak overheen te zetten...
  Sterkte hoor!
  Liefs Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Janny,
  Een complete verbouwing duurt best lang. De stukjes die je hebt laten zien via je blog en FB zagen er al heel mooi uit. Toch kan ik me voorstellen dat je het wennen vindt met kalkverf op de muren. Als alles af is en het plaatje compleet is dan zal je het zeker mooi vinden. Zo niet, dan moet je maar denken dat het maar verf is. Het kan altijd weer aangepast worden, ook al moet je daar toch niet aan denken! De basis van je woonkamer is fantastisch, de wanden mooi glad gestuct en de open haard.....zo mooi. Ik weet eigenlijk wel zeker dat het zal wennen.
  Je woont in een prachtig huis en wat een prachtige tuin. In mijn tuin heb ik ook veel buxus en dat is inderdaad elk seizoen weer veel snoeiwerk. Ik zou best zo'n bostuin willen hebben ;-).
  Ik ben nu wel heel benieuwd naar het eindresultaat van jullie verbouwing en hoop dat je ons snel meer foto's laat zien.
  Groet, Margo
  (casadinarda.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jammer dat je niet meteen het gevoel had van dit is het! maar ik denk als het straks is ingericht dat het dan wel anders is.....en anders gewoon de kwast erover, het moet het uiteindelijk wel naar je zin zijn toch?...je bostuin vind ik prachtig, dat moet je inderdaad zo laten.

  Groetjes, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat kan het toch anders zijn als de kalkverf op jullie eigen muren zit. Ik denk als alles straks zijn plek gevonden heeft en de gordijnen hangen dat het veel meer rust geeft. Jullie tuin is prachtig!!
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen