anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 28 januari 2014

tafelblad bewerkt...

Ik heb het tafelblad van de salontafel bewerkt met paste wax.
Ik was al even door mijn blik paste wax heen en het bestellen liep niet van een leien dakje. Gelukkig kreeg ik het afgelopen zaterdag binnen.
Dit is de kleur Carbon. Ik ben er blij mee want het toch wat verkleurende blad (begon een beetje oranje-achtig te worden) is nu mooi vergrijsd.
Ik moest het alleen wel drie keer over doen. Vond het steeds niet grijs genoeg, maar misschien toch iets te kort er op gelaten voordat ik het uitpoetste. Want ja, egaal grijs is nu ook weer niet mijn bedoeling:-(
Mijn bloeiende bolletjes vervangen door nieuwe exemplaren. Ik heb wel de bloeiende op mijn werkkamer gezet, want weggooien (zoals ik dat wel eens op sommige blogs lees) wil ik niet. Dat vind ik zo ondankbaar tegenover de natuur!

Ben me nog steeds aan het oriënteren op een nieuwe haardpartij. En ik heb een mooi voorbeeld gevonden van schouw plus kachel. Zouden we allebei een beetje onze zin hebben, Hub en ik, hi,hi. Híj zijn kachel en ík mijn mooie schouw. Ik blijf hem echter zónder kachel het mooist vinden. Dus wellicht moet ik wat meer tijd nemen om iemand te overtuigen, ha, ha!
Zie de foto. Het is een foto van Internet, van Home Unique.

14 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad een prachtige schouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De kleur zie ik niet echt hihi....beide foto's zijn grijs ;-)
  Maar zal prachtig staan....
  De schouw is gaaf zeg!
  Fijne week Janny....
  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hè dat experimenteren met paste wax. Op wat voor ondergrond heb je het gesmeerd! Wil graag ook mijn tafel onder handen nemen, maar durf het nog niet aan!

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat de tafel naar je zin is, al kan ik op de foto's niet goed zien wat het resultaat geworden is. En ja...deze schouw is om van te smullen! Ik zou nog even mijn best doen, want ik ben dezelfde mening als jij toegedaan :-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een schouw vind ik met haardvuur mooier. Een kachel vind ik zonder schouw mooier. Jammer dat je de foto's in zwart wit hebt geplaatst, nu is de tafel sowieso grijs. Gelukkig dat hij wel helemaal naar tevredenheid is. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier een Franse zandstenen schouw met gashaard, ik vind het ideaal. praktisch en toch ook nog zeker sfeervol. Fijn dat je tafel naar het zin is, idd jammer dat de foto's niet duidelijk zijn, misschien even een 'kleurfotootje' plaatsen? Hier een salontafel in donker teak, zou deze ook behandeld kunnen worden met Paste wax? Tips zijn welkom!

  Fijne avond!

  Groetjes Marinda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn spul...paste wax...ik gebruik het ook heel veel, het geeft net dat beetje verweerde vind ik.
  Het plaatje van de haard is mooi...persoonlijk zou ik voor een oude zandstenen schouw gaan.
  Ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden.
  Fijne week.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, een open vuurtje in zo'n mooie schouw....prachtig.
  Nou dat word dus nog even discussiëren;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een beetje discussie over wonen hoort erbij in een relatie ;-) Persoonlijk vind ik een schouw vooral horen bij een open vuur. Een kachel met ( grote) schouw zag je vroeger vooral in keukens.. En ja ik zie ook graag nog een kleurenfoto van je tafel, al geloof ik je op je woord als je zegt dat het mooie geworden is!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik denk dat je tafel heel mooi is geworden, maar omdat de foto in zwart/wit is, kun je het niet goed zien.
  Over de schouw en de kachel moeten jullie het vast eens worden. De foto laat iets moois zien.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De tafel zal vast mooi geworden zijn met de paste wax. Ik kan het ook niet goed zien op een zwart/wit foto. Ik vind ook een schouw en kachel afzonderlijk van elkaar het mooiste, maar het kan wel samen!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo'n schouw met open vuur is toch wel het mooist vind ik dan toch. Hier is een schouw echt veel te groot, maar wie weet ooit nog eens een gezellig kacheltje. Benieuwd wat het bij jullie gaat worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je tafel lijkt me erg mooi geworden. En zo'n schouw is prachtig maar zonder kachel is die nog mooier he. Succes hi hi.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heb je de foto's van de tafel tafel ook in kleur (A)?

  BeantwoordenVerwijderen