anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 5 januari 2014

opstarten...


Langzaam komt de gewoonlijke gang van zaken weer terug in ons dagelijkse leventje. Hubbie gaat morgen weer aan het werk. Ook zijn politieke werk is al weer hervat...er is immers veel te doen in dit jaar dat er gemeenteraad verkiezingen komen.
Ook ik heb weer mijn gewoonlijke bezigheden opgepakt. Ik keek er echt naar uit.
Heel gezellig die feestdagen, maar ook weer fijn als alles zijn normale gangetje gaat.
Hoewel ik geen voornemens had bij de start van het nieuwe jaar had, ben ik toch wel begonnen met een wat andere manier van eten. Ik had al een paar maanden het boek de Voedselzandloper van de arts Kris Verburgh in huis en was doende het boek door te lezen. Wat eigenlijk niet eens meevalt, gezien het feit dat Verburgh zich alleen op wetenschappelijk gestaafde onderzoeken beroept. Maar omdat ik altijd al in eten geïnteresseerd ben én een hekel heb aan ongecontroleerde onzinfeiten over eten, vind ik dat prima. Ik zal in een van de volgende posten wel eens terug komen op mijn ervaring met het eten volgens de Voedselzandloper.
Hier in huis zijn geen sporen meer te vinden van de feestdagen...gelukkig!
De weinige kerstspullen waren al snel ná de Kerst verdwenen en maken nu plaats voor voorjaarsbolletjes.
En al weet ik dat het nog lang geen lente is en er misschien zelfs nog wel eens een heel koude periode kan aanbreken...van de aanblik van die bolletjes word ik toch al een beetje vrolijk.

              
 
 

21 opmerkingen:

 1. Hier gaan we morgen weer allemaal naar werk en school, dat ritme is ook weer prettig na een paar weken vakantie (al heb ik nu eerlijk gezegd nog weinig zin ;-)). Hier staat ook een mooie voorjaarsbloeier, ik kijk al uit naar het nieuwe seizoen. Zo meteen gaan we lekker in de voortuin aan de slag, het is er heerlijk weer voor.

  Ik wens je nog een fijne zondag, Janny! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik ben ook blij dat we het "gewone" leven weer kunnen oppakken. Wij zijn even voor 2 weken weg geweest. En ik vind het heerlijk om weer thuis te zijn en net als jij heb ik wat tulpen en lentebolletjes in huis gehaald.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Janny, hier wordt de voedselzandloper momenteel ook verslonden en we hebben al hele discussies aan tafel erover gehad. Discussies zijn ook niet helemaal het goede woord, omdat de strekking van het verhaal ons aanspreekt!
  By the way, zie ik daar dat je dezelfde bank hebt als wij? St. Louis van Linteloo?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De voedselzandloper heb ik ook helemaal gelezen, een heel interessant boek.
  Wij aten al best gezond, maar er zijn toch wat aanpassingen gedaan, zo probeer ik suiker te weren, en heel gevarieerd te eten.
  De frituurpan heb ik de deur uitgedaan, en eet veel goija bessen, het bevalt me prima.
  Lekker als alles weer opgeruimd is...jij hebt het voorjaar al in huis...gezellig.

  Fijne Zondag verders,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben benieuwd naar het boek, ken het niet. Wat staat dat toch weer gezellig die bolletjes in huis. En zeker nu het zonnetje zo heerlijk schijnt! Mooie potten ook waar ze in staan!

  Fijne zondag verder!
  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voorjaarsbloemetjes moet ik hoog nodig in huis gaan halen. Ben er nog niet toe gekomen ....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, net als hier. Ik ben ook weer blij dat alle kerstzooi weer naar de zolder is. Lekker wat bolletjes erbij, gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier gaan we morgen ook weer naar het werk en school, heerlijk weer een normale week..De kerst zooi is hier ook al lang weg, bolletjes heb ik nog niet maar wel kersenbloesem takken gekocht voor in een krans die hangt aan de voordeur.

  Fijne dag!
  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het boek als Ebook maar nog niet ingelezen....
  Hyacintjes heb ik ook staan.....vind dat echt een bol voor in de winter......
  Fijne dag Janny...

  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah ja, bolletjes, die heb ik ook staan en je wordt er zo vrolijk van. Heerlijk om ze te hebben staan als je alles weer lekker hebt opgeruimd.
  Ja, de voedselzandloper is in, maar ik heb in een weekendbijlage van de krant ook al een wetenschappelijke tegenhanger gelezen. Zelf eet ik heel weinig suiker, zout en vet, en geen vlees en zo veel mogelijk vers zonder toevoegingen, niet volgens een dieet en ik voel me er prima bij .
  Het is gewoon mijn mening, maar iedere keer komen er weer dieten, al dan niet wetenschappelijk gegrond, ze zeggen allemaal wat anders, en je moet bij ieder dieet andere dingen eten en weglaten, ja wat is dan wijsheid en wie heeft de waarheid in pacht.
  Maar ik benieuwd wat je doet.
  Ook wil ik je graag nog alle goeds voor 2014 toewensen! En de gemeenteraadsperikelen ken ik in de familie, dus ik wens jullie heel veel kracht en sterkte in een drukke en moeilijke periode met alle plannen die de gemeente op haar bordje krijgt!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk. Ik heb ook allerlei bolletjes staan. De kerstspullen mogen pas weg na het driekoningenfeest. Manlief is een echte kerstfanaat als het op versieringen aankomt. De snoeptrommel staat klaar en morgen zullen we minimaal 40 zingende buurkinderen trakteren. Ze zijn hier heel actief. ;-)
  Goede voornemens heb ik niet speciaal met oud en nieuw. Ik heb ze eigenlijk voortdurend.
  Ik heb er zin in .........!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh ik ben ook zo blij alles weer lekker normaal...interessant om te lezen over voeding, ik ben zelf door mijn sport in aanraking gekomen met paleo en wil niet anders meer. Heb de dec maand wel gewoon alles gegeten maar oh oh wat heb ik een last daarvan. Dus vanaf morgen weer lekker paleo.
  Liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier ligt het boek ook in de kast, en eten al bijna 2 jaar geen zuivel, granen en suikers en het bevalt erg goed. Wat leuk die bolletjes in huis, hier staan ze ook! X Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk...ook ik heb de kriebels al hoor...net een post gemaakt......en dacht toen ik buiten stond te fotograferen...yes lente !!!,...geniet maar lekker van het gewone ..zo gewoon en zo heerlijk liefs Ria...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben ook zo blij dat alle kerstellende weer voorbij is, sorry ik ben nou eenmaal geen fan van de decembermaand, daarom hield ik het net als jou heel rustig in huis, qua decoratie, lekker hoor het opruimen was zo gepiept!!
  Van al die bolletjes krijg ik veel meer energie alsof het al heel snel lente gaat worden, nou ja de tijd gaat snel en voor we het weten is het weer tot 18.00 licht, wel te verstaan op de verjaardag van mijn opa op 7 feb. daar onthoud ik het altijd aan, hij wordt dan 94 jaar!!
  Heerlijk toch?
  Mooie potten trouwens die je zo gezellig hebt gevuld met voorjaarsbollen!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heerlijk al die bolletjes weer, hier in huis ook alles al opgeruimd. Het normale leven kan weer beginnen.
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hier ook al alle kerstspullen opgeruimd...gezellig je potten met voorjaarsbolletjes:-)

  Liefs, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk die voorjaarsbolletjes. En als je dan overdag naar buiten kijk en de zo'n ziet schijnen zou je ook denken dat het voorjaar is. Maar helaas kunnen we nog van alles krijgen.
  En morgen idd alles weer lekker normaal allemaal...

  Fijne week
  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Bolletjes altijd leuk in huis tis buiten ook veel te zacht weer ...maar ben bang dat we nog wel wat krijgen .... hier ook weer het normale leven begonnen ...wens je een fijne week ..lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gezellig die bolletjes hier staan ze ook , een beetje voorjaar in huis halen kan geen kwaad !
  Liefs ida

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ook ik begin het jaar altijd met bolletjes. Kerstspullen eruit, het voorjaar erin. Ik sta nu voor de taak om mijn draai te gaan vinden, zo zonder werk. Prepensionada zijn moet ook geleerd worden. Het voelt nog wat onwennig.

  BeantwoordenVerwijderen