anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 4 juni 2013

tin is in...

Op 2 februari 2012 liet ik op mijn blog een paar antieke tinnen borden zien die ik pas gekocht had.
In de reacties lieten veel lezers weten niet van tin te houden. Ze zagen het als ouderwets en oubollig.
Het grappige is dat sindsdien tin een ware revival heeft doorgemaakt (niet door mijn blog, hoor, zoveel invloed heb ik helaas niet:-) In veel blogs over sobere en stoere inrichting zie ik de tinnen voorwerpen opduiken waar we destijds niet aan moesten denken. Vroegah...toen stonden bij mijn oma de eikelkannen op de kast en hingen de lepelrekken aan de muur. Ik ben ervan overtuigd dat dat bij veel van jullie grootouders het geval was. Of niet?
Hoe dan ook: ik ben dol geworden op tin. Niet op alle tin natuurlijk. Geen versierde, krullerige toestanden natuurlijk. Maar vooral de antieke, eenvoudige vormen van tin.
Inmiddels heb ik al heel wat borden (daar ben ik dol op!) verzameld. Ook een cloche, een schaal, een melkkannetje en suikerpotje, en wat onderzetters. (Helaas zijn de onderzetters niet de goede maat, dus wie nog onderzetters voor me weet van 11-12 cm. doorsnede, zou me helemaal gelukkig maken.)
Ik heb er wat foto's van genomen. Natuurlijk staat het niet allemaal bij elkaar zoals hier, dit is voor de foto bijeen gezet. De etagère staat in de keuken; de borden op elkaar met een paar ballen en wat decoratie, en het roomstelletje staat bij een zwart servies.
En jullie kennen mijn vaardigheid in het nemen van foto's: in het echie staat het vééel leuker:-)
 
 
 
 

16 opmerkingen:

 1. Ja tin, je ziet het opeens overal opduiken. Maar er is maar weinig tin wat ik mooi vind hoor. Ik heb twee hele oude tinnen cloches, en een oud tinnen bord. Want datgene wat ik vroeger bij mijn ouders zag was toch heel anders hoor. Die bordjes van jou zijn wel leuk, maar die kleinere met dat randje vind ik weer niet zo.
  Gelukkig hebben we toch allemaal net een iets andere smaak, zodat niet overal alles hetzelfde is.

  Fijne week
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Lia, daar heb je gelijk in. Het bordje wat je bedoelt is dus een onderzetter. Die wil ik graag vervangen door andere onderzetters. Ook ik houd alleen maar van heel oude borden. Dingen zoals bij onze grootouders zul je bij mij ook niet zien, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, daar heb je helemaal gelijk in. bij div. webshops heb ik ook van die sobere borden gekocht, nou weer tin, zei mijn man... dat deed je vroeger weg, ja maar dit is sober zonder tierelantijnen, hij snapt er niets meer van....jij hebt een mooie tin verzameling.
  Zeer sfeervol zo op je mooie tafel.

  Fijne Avond,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb niets met tin, maar jouw tafel ziet er zo prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik dacht ook altijd dat tin oubollig was, maar de sobere borden en de cloche vind ik mooi stoer. Daar hou ik dus van :-) zelf ben ik vooral gek op zilvertin, maar dat zie je veel minder vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi!!Ik vond het vroeger oubollig, nu niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Soms vind ik tin mooi, soms ook niet. Voor een tinnen cloche zou ik absoluut vallen, als er maar niet teveel tierlantijntjes aan zitten.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hou er wel van hoor mits het stak is van vorm, ik heb zelf ook een cloche een paar vaasjes en heb net een groot bord gekocht op mp als het goed is wordt hij deze week bezorgt.

  Groet, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het mooi, heb ook verschillende dingetjes van tin hier in huis, in een stoer sober interieur staat het juist hartstikke mooi en dan maak ik me ook niet druk als er een schulprandje aan zit. Mits het niet teveel aanwezig is, maar dat is met alles zo.
  Je hebt prachtige spullen van tin gevonden en die onderzetters in die maat die je graag wilt, daar loop je vanzelf een keer tegenaan!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik houd nog steeds niet echt van tin, maar bij jou staat het mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het ook weer leuk en stoer, dat tin.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat me altijd stoort aan tin is dat het zo glimt. (Dat klinkt een bootje onnozel...) maar op jouw foto's doet het tin dat niet. Ik heb nooit geweten dat er ook matte tin bestaat. Heb jij iets gedaan om het zo te krijgen? De compositie die je er weer van gemaakt heb, is prachtig. Daar heb je echt feeling voor!
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nee hoor Mirjam, oud tin glimt helemaal niet. Dat is juist dof en verweerd. Dat glimmende komt m.i. voor bij het soort tin dat ik in mijn logje omschreef. En wat ik dus ook helemáál niet mooi vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik houd zelf niet zo van het doffe tin. Mijn moeder was ook gek op tin. Ze had een oud tinnen vaasje, glimmend van ons, mijn broer en ik, heeft ze ooit een nieuw tinnen vaasje gekregen. Dat was duidelijk en andere kwaliteit. Niet glimmend en ook niet dof. Ik zal eens kijken of het nog bij mijn vader staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk gefotografeerd zo, je tinnen spulletjes. Heb zelf nog geen tin in huis, maar een tinnen bordje staat op mijn wishlist :)

  Groetjes, Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen