anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazaterdag 16 maart 2013

eerste week rust.....

Eerste week rust zit erop. En dat viel nog helemaal niet mee:-)
Je bedenkt het niet als alles normaal is maar rust moeten houden terwijl je je eigenlijk goed voelt is behoorlijk vermoeiend.
Van het zitten en liggen doet mijn rug pijn en mijn hoofd is duf van alle boeken en magazines die ik al heb gelezen en van alle series die ik heb bekeken.
Ik merk ook dat mijn inspiratie weg is, dat er weinig belangwekkends in mijn bovenkamer plaats vindt en dat ik mijn uiterste best moet doen om me te concentreren op bijvoorbeeld de verhalen die Hubbie vertelt over de plaatselijke politiek.
Klaarblijkelijk holt ook je brein achteruit als je stil zit:-)
Hubbie verzorgt me goed. Maar het liefst zou ik zelf de dingen weer overnemen en aan de slag gaan.
Gelukkig nog maar een weekje echte huisrust en daarna mag ik weer iets meer. O.a. weer autorijden en lopen. Echt lang wandelen, zwemmen en fietsen mag voorlopig nog niet en op mijn lieve kleinzoontje passen gaat ook de eerste weken niet.
Maar desalniettemin: niet klagen maar dragen, zei mijn moeder altijd en zo is het ook.
Ik kijk nu met nog meer gretigheid uit naar wat warmer weer. Wat zou het heerlijk zijn weer de lentezon te voelen en af en toe eens de tuin in te kunnen lopen!
Maar ja...wie verlangt hier nu niet naar?

15 opmerkingen:

 1. Beterschap Janny, het is nu even doorbijten maar het zal absoluut bijdragen aan je herstel.

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat kan je je toch vreselijk blurp voelen he met niks doen. Nog even vol houden . fijn weekend x leni

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat je je snel weer fijner voelt. En ook dat de lente eindelijk doorzet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap. Ja je wereldje verkleint wel heel snel als je thuis zit, ook al heb je via internet de hele wereld binnen handbereik.
  Mijn moeder heeft mij de uitdrukking niet klagen maar dragen ook doorgegeven. Zelf heb ik daar de uitdrukking van een liedje van Robert Long bijgenomen Even flink zijn, e zie daar, het beste recept om je zelf voorbij te lopen. Niet doen dus. Klaag gerust even.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja! Lente! Beterschap, Janny.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad, die koude heeft nu lang genoeg geduurd! Haha. Ik ben zelfs hier het weekend gebleven terwijl we naar Duitsland zouden gaan, maar ik kon het niet opbrengen. lekker rustig zo. Jammer van het oppassen op je kleinzoon, maar er komen vast nog veel meer gelegenheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Soms denk ik sip dat het NOOIT meer lente wordt, maar dat is onzin natuurlijk. Ik hoop dat het weer snel omslaat en je kunt uitrusten in de tuin. Een beetje heen en weer kunt lopen. Gewoon wat genieten van de kleine dingen, zoals je kleinzoon ;-)
  Hou de rust nog even vol, Janny, des te sneller knap je op. Liefs en beterschap,
  Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn middelste brak gisteren zijn sleutelbeen en moet nu wennen aan drie weken dingen niet kunnen doen die anders zo normaal waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Allemaal verlangen we er naar! Wat een lange winter.... Maar als je niet lekker in je vel zit of aan het herstellen bent, duurt het extra lang. Dat ben ik helemaal met je eens! *knuffel*

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat je je zo goed voelt, toch maar even volhouden en dan mag je weer. Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja verplicht niets doen valt niet mee en natuurlijk wordt je dom van niets doen. Ik las afgelopen week dat je van alleen maar t.v. kijken, ook dom wordt.
  Maar Janny, ik denk dat jouw tijdelijke domheid slechts schijn is, het komt goed, dat beloof ik je;))

  lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Rust houden voelt misschien bijna als een straf voor een bezige bij als jij; omdat het toch moet - en niet anders kan - moet je maar proberen het als iets positiefs te zien. Probeer ervan te genieten ... voor je het weet mag je weer rennen en vliegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gelukkig heb je de computer nog. Anders was het leven helemaal saai geweest. Nu kun je fijn dingen opzoeken, you tube beluisteren, blogjes lezen en wat al niet meer. Nog even en de lente breekt uit. Dan ritselt de zon door de bladeren en voel jij je weer kip...:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De laatste loodjes. Nog even volhouden......
  En voor je het weet baal je dat je zoveel moet doen en zou je ZO graag even rustig zitten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel veel sterkte....
  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen