anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkawoensdag 24 oktober 2012

najaarskriebels...

Dat sommige dingen bij mij anders werken dan bij anderen had ik al eerder ontdekt:-)
Daarom was ik ook niet verrast door mijn najaars-opruim-aanval. Nu ben ik niet het type van de voorjaarsschoonmaak, laat staan van de najaarsschoonmaak.
Maar al geruime tijd kriebelt het om mijn verzamelingen en brocante op te ruimen en de boel wat te "versimpelen". Hoe zeer ik nog steeds mijn verzameling engels antiek, kant, geperst glas, hotelzilver, etc. op prijs stel; ik heb behoefte om mijn vensterbanken en kastplanken, waar deze verzamelingen een plaats hebben gevonden, leeg te maken (en proberen leeg te houden, dat zal het moeilijkst worden, vrees ik).
Mijn middenvensterbank is op dit moment naar mijn zin met twee vazen met dadeltakken, wat kronkelhout en een enkel tinnen detail. De muur tussen de twee grote voorramen, waar eerst een paspop, schoenenmallen, leren koffers, etc. stonden heeft nu alleen de staander met het Torck-houtsculptuur en erboven mijn schilderij van stillevenschilder Thomas Heesakkers. Dit schilderij kreeg ik vorig jaar van Hub op mijn verjaardag en is me dierbaar.
Ik kijk het nog een tijdje aan en als het blijft bevallen dan doe ik de verzamelingen van de hand. Opgeruimd staat... leger!
Nu zijn er nog plekken genoeg in huis die voor versimpeling in aanmerking komen. Maar ja...zo heel lang houden die najaarskriebels nu ook weer niet aan, ha, ha!
13 opmerkingen:

 1. Ik ben erg van de opruimerige. Hier staan weinig losse dingetjes. Vroeger had ik een enorme verzameling van die witte kitschbeeldjes van dieren en kleutertjes. De hele vensterbank stond er vol mee. Ook zwierven de knuffelbeesten door het hele huis en had ik een letterbak met miniatuurtjes. Met dat alles heb ik jaren geleden afgerekend. Heerlijk overzichtelijk en veel makkelijker schoon te houden.
  Succes met je acties!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Opruimen is ook fijn, kun je weer lekker iets nieuws beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook de versimpeling. Ben al dat getrut beu. Van voorjaarschoonmaak ook geen last . Dan ga ik liever de tuin in. Maar nu vind ik het juist weer heerlijk om het huis gezelliger te maken. fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben heel erg van het simpele, maar manlief ziet het liefst overal iets hangen, staan etc. Dat is dus behoorlijk schipperen bij ons thuis. Maar zo af en toe haal ik ook de bezem erdoor en dan begint hij weer opnieuw :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Less is more.
  En...natuurlijk ook handig als je kleinzoon straks je interieur gaat verkennen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een hele grote schapenverzameling, maar bij de herinrichting wilde ik er geen plek meer voor inruimen. manlief maakt een klein plankje waar ik de mooiste exemplaren wil neerzetten. maar wat te doen met de rest? Wat doe jij met die verzamelingen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dingen wegdoen is moeilijk. maar niets is zo bevrijdend als leegte ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zouden het inderdaad najaarskriebels zijn? Ik ben begonnen om mijn overvolle boekenkasten 'op te schonen'. Lastig om te kiezen welke boeken ik te bijzonder vind om weg te geven. Maar het geeft ruimte, licht, lucht en dat is ook wel weer fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je moet het ook allemaal schoonmaken, denk ik altijd. Weg ermee,is dan meestal ook mijn oplossing ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. o zeer herkenbaar hoor,ik wil ook minderen maar ik vindt veel leuk dan valt het niet mee om te minderen ,mooi dat ornament van hout!
  Ben ook geen weggooi type ,dan geef ik het liever weg
  Heb jij een mailadres ,wil je wat vragen nml ,kan dat? kan mij ook mailen ,maisonamy@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wil ook zo graag minderen ,valt niet mee als je veel leuk vindt
  Ben de laatst tijdo ook aan het ruimen .lekker wel
  Mooi ornament van hout ! heel mooi

  Kan ik jou mailen ,wil je wat vragen n.a.l van jou reactie bij mij ,maisonamy@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen