anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 11 september 2012

naïef of optimistisch...?

Ik keek op t.v. naar de reportage van de NCRV "Welness is booming". Het was een reportage van Frans Bromet en daar kijk (en vooral luister) ik altijd graag naar.
Deze reportage ging over drie vriendinnen die een welnesscentrum willen gaan beginnen in de polder. Frans Bromet volgt de dames vanaf het allereerste begin en gedurende twee afleveringen.
Een van de dames is verpleegster en de andere twee werken bij een bank. De dames houden ervan om verwend te worden en te verwennen dus overwegen ze om een wellness centrum op te starten.
Het ontbreekt deze dames bepaald niet aan zelfvertrouwen. Ze hebben geen ervaring, geen ondernemingsplan en al helemaal geen geld. Maar het gaat hier toch over een investering van meer dan twee miljoen euro!
In de eerste aflevering zien we ze diverse, eventueel geschikte, panden bezoeken. Ze ondergaan veel behandelingen om te voelen of die in hun centrum toegepast kunnen worden. Ze beginnen een plan te schrijven en bezoeken banken en gemeenten. Die laatsten willen niet meewerken maar daar schrikt het drietal niet van terug. Ze zijn vastbesloten hun banen op te zeggen en het welness avontuur op te starten. We zien ze veel eten (er moet tenslotte geproefd worden wat ze hun toekomstige gasten willen serveren) en drinken en ze duiken onder in de beautywereld op zijn breedst.
Volgende week wordt het tweede deel uitgezonden. Hierin zien we dat de financiële crisis een fikse tegenvaller is voor hun toekomstplan. Maar de dames blijven vol goede moed.

Overigens zijn er gedeelten van deze twee afleveringen op YouTube te zien om een indruk te krijgen van wat ik bedoel. De tweede aflevering van deze reportage op televisie is volgende week maandag.
Ik ga zeker kijken omdat ik me, gedurende aflevering 1, voortdurend afvroeg of deze dames nu zo ontzettend naïef zijn of gewoon heel optimistisch en doortastend.

Mochten jullie er ook naar gekeken hebben dan zou ik graag weten wat jullie mening hier over is!

15 opmerkingen:

 1. Ik heb het gemist, de uitzending. Misschien toch nog maar even kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het niet gezien, maar ik denk dat ze erg naïef zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zag gisteren het begin en hoorde dat ze heeeel veel geld moesten lenen. Had er niet echt vertrouwen in. Ga het straks toch maar even via programma gemist bekijken. Lijkt me wel interessant. Vooralsnog denk ik dat ze ontzettend naief zijn.

  Groetjes,
  Debby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Debby,
   welkom op mijn blog. Leuk dat je een reactie achterlaat.
   Janny

   Verwijderen
 4. Ik ga zeker kijken, ben erg benieuwd hoe ver deze ondernemende dames het gaan schoppen. Zitten ze daar met hun voetjes in en bak met knabbelvisjes? Brrrrr.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet gezien. En 'uitzending gemist' is hier helaas geen optie met ultra sloom internet .... Van wat ik gelezen heb kan ik alleen maar zeggen: wat naïef ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha !!!! Ik heb deze aflevering ook gezien en ik moet je zeggen, ik was wel erg verbaast over de invulling van hun plannen en ze bleven maar optimistich en volgens mij niet belemmert door enige kennis. Twee miljoen euro"s lenen bij een bank en zonder enig eigen vermogen of onderpand!!! Ik moet nog zien of hier een bank mee in zee gaat. Één van de dames droeg bij toeval ook nog wel een zomerjurkje die ik ook heb, verder geen enkele herkenning hoor !!!!!Ik vond ze nogal erg "zweverig". Het meest heb ik toch genoten van de stem van Frans Bromet, met subtiel zo af en toe een tikkeltje vragend ...Geloven jullie er nog
  wel in dames....?? Ik ben héél benieuwd hoe dit een vervolg krijgt....Nog een fijne dag Janny en een warm groetje van Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Janny, ik heb een miniem stukje van de uitzending gezien, waarbij ik me ontzettend ergerde, ik haak dan snel af. Eén van de dames vertelde dat ze zich wilden onderscheiden. Daarop kwam natuurlijk de vraag hoe de dames dat wilden doen. Daar kwam echt zo'n onzinnig antwoord op dat ik de tv uitgezet heb om me niet te ergeren... Op een ander net had ik net het verbijsterende verhaal gezien van een dame die verborgen had voor haar toekomstige echtgenoot dat ze in een s.x-club gewerkt had en haar ouders op een armzalig woonbootje woonden en niet het artsenechtpaar was dat ze aan haar notarisvriendje verteld had... Omdat deze met haar wilde trouwen wilde ze schoon schip maken, dapper natuurlijk, maar wel ontluisterend verhaal...
  Frans Bromet is geniaal, ook destijds met al die burenruzies en verbouwingen die niet lukken. Zijn trage, iets nasale stem die dan op bijna treiterige toon iets suggereert of vraagt: "Oh, u vond het niet leuk dat de buurman uw pas gemetselde muurtje in elkaar beukte?"
  Tja de treurbuis...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben nu wel nieuwsgierig en ga eens kijken of het bij uitzending gemist nog te bekijken is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kijk ook graag naar Frans Bromet ,het heeft wel iets ,helaas heb ik deze gemist (kzal het es op uitzending gemist bekijken )
  Zo kijk ik ook wel es naar dat programma van mensen die gaan emigreren ,ik sta soms helemaal paf HOE ze dit doen ,ze hebben totaal niets en hebben ook niets geregeld in dat land ,geen werk ,soms niet eens een huis ,ongelooflijk denk ik dan (wij zijn nml helemaal niet zo ,wij nemen niet graag risico s )maar 9 van de 10x gaat het dan toch weer goed met die mensen ,
  OOk dat programma van die huizen ,engels programma geloof ik ,zijn ze halverwege met bouwen en dan is het geld op ,kunnen bij de bank ook niet extra lenen ,ik zou het spaans benauwd krijgen ,nou zij niet hoor ,alles gaat gewoon door
  Dan denk ik wel es ,als ik dat zou doen loopt alles in de soep
  Ik ga het maar niet proberen ,wordt er al peu nerveus van als ik ernaar kijk !
  Gr Amy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb vanmiddag toch even via uitzending gemist gekeken. Moest drie keer opnieuw opstarten omdat de kat over de afstandsbediening liep, maar goed. Ik vond wel dat ze ontzettend optimistisch waren en zich niet zo snel uit het veld lieten slaan. Ze tonen wel initiatief, best wel moedig. Maar of het gaat lukken, ik heb mijn twijfels. En ja, Frans Bromet maakt zo'n programma net wel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nee, ik heb het niet gezien op tv. Als ik zo jou bevindingen lees, doen de dames me een beetje denken aan je blog van kortgeleden, dat over Fred de la Bretonniere ging. Verwend tot in de puntjes van zijn tenen. Aan de andere kant hebben de dames wel lef om hardnekkig de plannen door te zetten. En geld...
  Ik heb een hard hoofd in het volslagen van de plannen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor Mirjam, dat is niet het geval. FdlB is een ander type dan deze dames. Die vergelijking gaat mank.
   Janny

   Verwijderen
 12. Ik heb het niet gezien, ik hoop het laatste: dat ze heel erg optimistisch zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jammer dat ik gemist heb. Het lijkt me afgaand op jouw beschrijving erg interessant, ik probeer echter zo weinig mogelijk te buizen (zonde van mijn tijd), maar hoor graag over het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen