anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 9 mei 2011

weer thuis...

Weer thuis van onze vakantie in Toscane.
Wat was het heerlijk!
Het hotel was nóg mooier dan op de foto's. Eigenlijk gaan we maar zelden naar een hotel maar omdat dit een korte vakantie was en de ligging (op een mooie heuvel, met schitterend uitzicht, midden in het Chianti-gebied) zo uniek hadden we dit maal hiervoor gekozen.
Daar hebben we zeker geen spijt van gehad. We hadden een suite die geschikt zou kunnen zijn als bruidssuite, ware het niet dat Hubbie en ik al eeuwen bij elkaar zijn:-) Het unieke uitzicht op het glooiende Toscaanse landschap als we 's morgens buiten ons ontbijt aten, met alle tinten groen die je maar kunt bedenken!
De cipressen, de pijnbomen, de acacia's die overvloedig bloeiden en een heerlijke geur verspreidden. De rozen in alle kleuren. De bermbloemen, zo fijntjes en kleurig.
We hebben ook wederom veel kleine bergdorpjes bezocht. Heerlijk, die prachtige oude huizen en gebouwen. Alle kunst die er te zien is in kerken, musea of zomaar langs de kant van de weg. De rust, de kleine eethuisjes met authentiek voedsel, de wijn, de routes langs onvergetelijke uitzichten.
Het is zeer zeker niet de eerste keer dat we dit zien maar het blijft zó boeiend.
Ook bij terugkomst was de verrassing groot: alle rododendrons en azalea's hier stonden volop in bloei, samen met heel veel andere voorjaarsbloeiende planten. Het is één kleurenzee! In deze bostuin was het nooit zo kleurig als in dit jaar!
Dus ook weer lekker om thuis te zijn.
Kortom: we zijn heerlijk uitgerust en opgeladen met frisse energie!
Maar dat hadden jullie vast al begrepen:-)12 opmerkingen:

 1. Dank dat je ons laat meegenieten. Prachtige foto's. Maak je er ook nog een paar van de tuin?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke beschrijving!!! En ja, de tuin is hier ook helemaal fantastisch qua kleuren en energie, fijne thuiskomer.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke vakantie heb je gehad! Ben net terug uit Frankrijk en krijg meteen zin om weer opnieuw mijn koffers te pakken als ik je foto's zie...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ontdekte al dat je terug bent aan de reactie die je achter gelaten hebt op mijn weblog. MMMMM, wat klinkt het goed dat Toscane wat jij meemaakte, en wat klinkt het ook goed hoe je je tuin ervaart.
  Wat een mooie foto's!!!! Voor iemand die ooit zei, dat ze niet zo goed kan fotograferen, vind ik dit echt knap werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat heerlijk dat we even kunnen meegenieten. toscane is inderdaad prachtig ... inspirerende landschappen, de rijke cultuur én niet te vergeten het lekkere eten! lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je weer terug bent, Janny! En fijn dat jullie zo genoten hebben. De foto's die je gemaakt hebt, kunnen zo in een reisbrochure. En thuis komen met een prachtige tuin...beter kan een mens het toch niet treffen?
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toscane, dat licht, die kleuren, ik heb het nooit een wonder gevonden dat al die schilders er heen togen in vroeger eeuwen. Het klinkt heerlijk. Ook van de truffels genoten? (ben ik helemaal verzot op!)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat klinkt als een mooie vakantie, Janny. Zijn jullie ook in Florence geweest of zaten jullie daar niet dicht bij? Daar wil ik nl. nog steeds naar toe maar het komt er steeds niet van.
  En leuke foto's hoor. Je kunt goed fotograferen al vind je zelf van niet.
  Groet,
  Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O jongens, ik zit hier helemaal te zwijmelen.... Zalig!! Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige foto's Janny, Toscane is zo mooi in mei. Heerlijk dat jullie zo genoten hebben, nu lekker nagenieten! Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 11. o ja wat kan ik met je meevoelen, wat zul je genoten hebben.
  Al je andere logjes ga ik nog op mijn gemak doorlezen.
  Niet ergeren op Blogger.......van ergeren word je grijs!
  XXXm

  BeantwoordenVerwijderen