anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazaterdag 29 mei 2010

goed bezig...

Een anders-dan-anders weekend!
Hubbie (ja, ik weet dat het geen goede spelling is, maar dit vind ik leuker) is een paar dagen naar Barcelona. Vrijdag vertrokken en dinsdag weer thuis.
Dus: tijd voor mezelf…nah…alsof hij anders zoveel beslag op me legt: echt niet, hoor. Het is meer dat wij elkaar aangenaam bezig houden, ha, ha!
Maar het is een lonend weekend tot nu toe, mensen: wat ben ik ijverig geweest!
Vandaag heb ik, om maar wat te noemen, bijna de hele dag geverfd.
Van de week was ik bij een heel mooie brocantezaak waar ze ook krijt- en kalkverf verkopen. Heb daar (behalve een oude verzilverde theepot) ook wat potten verf in verschillende tinten grijs en wit gekocht.
Vandaag vroeg opgestaan: Bruun uitgelaten -dat doet Hubbie dus altijd op zaterdag; verwend nest dat ik ben- (overigens heerlijk zo vroeg in het bos, niemand te zien of te horen!) daarna kwasten en plastic handschoenen gaan kopen en aan de slag gegaan!
Ik heb twee grote gietijzeren tuinvazen in een prachtige kleur grijs geverfd. Daarna een spiegel in oudwit, een houten bloemenbak in weer ander grijs en nog een lege schilderijlijst in grijswit. En last but not least: mijn antieke ladenkastje ook in oudwit. Dit laatste was best eng. Heb tijden getwijfeld: kan ik dat eigenlijk wel doen? Zo’n mooie oude kast overschilderen?
Maar aan de andere kant had ik een beetje genoeg van die donkere kleur en paste hij ook niet zo goed meer in onze slaapkamer, waar hij sinds de verhuizing staat.
Zij gaf me het nodige duwtje. Op haar blog las ik en zag ik dat het resultaat prachtig kan worden. En dat is het ook bij mij geworden!
Toen ik vanmiddag laat de plastic handschoenen uittrok en mijn zere rug strekte was ik wel heel voldaan!
Inmiddels staan de tuinvazen binnen (!) op de vensterbank met lichtgrijze planten erin, staan de spiegel en de lijst op een haltafel, de bloemenbak (met bloemen) op de slaapkamer en ook de ladenkast weer op zijn oude, nieuwe plekje.
Daarna was het uurtje in de zon, met een koel wijntje en een lekkere salade een mooie beloning!
En voor morgen heb ik, behalve een bezoekje aan mijn moeder, ook nog het nodige op mijn to-do list staan.
Vreemd dat ik dit soort aanvallen van fanatiek klus-isme nooit heb als Hubbie er is! Hoe komt dat toch?
Is dat alleen bij mij zo of hebben anderen dat ook? Wie het weet mag het zeggen!

14 opmerkingen:

 1. Ik zou niet weten hoe het komt... of zou het zijn dat we dan het gevoel hebben alle tijd van de wereld te hebben, omdat we niet rekening hoeven te houden met de 'hubbie' of 'manlief'...? Kwestie van gevoel dus...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zou het meespelen,dat door de afwezigheid van de Hubbie,s in het algemeen,van tijd tot tijd,
  wij ons meer vrij voelen om zonder goedbedoeld commentaar ons gang te gaan?
  ondanks dat elkaar prettig bezighouden heel prettig kan zijn,de vrijheid af en toe de kop op steekt om met kwast en verf eindelijk eens te doen,wat al zo lang in de wachtkamer staat.
  een aardige bijkomstigheid is,dat verf er niet zomaar meer af te poetsen is,ha ha .
  Bnnenkort ga ik ook voor een paar dagen een vergelijkbaar klusplan maken,kan me er nu al op verheugen,vooral als ik jouw smakelijke vertelling erover lees.
  en dan te bedenken dat het 7e!! woonhuis geheel door eigen handen onder handen is genomen,zo hier sprake zijn van verslaving?

  Gaz.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk al dat verven. Heb ik ook gedaan. En net als jij heb ik daar ineens erg veel zin in en ga dan aan de slag. zo kan ik ook ineens volop in boeken zitten, of in muziek of in spinnen en weven etc.
  Heeft alleen niet met manlief te maken, maar met mijn eigen zin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, dat is niet niks. Op zich is het wel goed dat we af en toe zo'n klusbui hebben. Ik klus ook het liefst als ik de tijd heb en niet word afgeleid. Maar was bij jou alles dan zo snel weer droog? Bij mij duurt dat altijd zo lang!
  Succes (in je uppie:)
  Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een relatie kost tijd. Niet in een negatieve zin maar het is gewoon zo. Ik kan alleen goed schrijven als hubby er niet is. (ik blijf aan de -y vasthouden!) Maar misschien is het vrouwen ook eigen zich (teveel) op een ander te richten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh Janny, foto's foto's! Ben zo benieuwd! Je kastje is dus mooi geworden? Het klinkt goed wat je allemaal gedaan hebt!Hubbie moet maar eens vaker op stap :-)
  Groetjes Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja dat overkomt mij ook vaak, als manlief weg is word er opeens gesleept met meubels of wat geverfd. Anders kan ik het natuurlijk ook wel doen maar op een of andere manier gebeurt het minder vaak. Als manlief weg is heb je natuurlijk ook alle tijd aan jezelf, ik eet dan ook wel eens om vier uur 's middags of juist heel laat. Wel eens lekker zo de tijd aan jezelf. Leuke blog heb je ik ga je volgen.

  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, gek he. Ik heb dat ook hoor, het gevoel dat ik alle tijd van de wereld heb om lekker m'n gang te gaan.

  Jij hebt lekker veel werk verzet!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook ik heb veel meer rust om dingen te doen als mijn man weg is. Ik weet niet hoe het komt, hij houdt me heus nergens van tegen. Misschien omdat ik me dan op mijun eigen gedachten en wensen kan concentreren.
  Klinkt wel heel on-geëmancipeerd, he? Maar zo ligt het niet. Je hebt wel heel veel gedaan zeg. Meteen voor de komende maanden?
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hennie: nee, ik wil hier liever geen foto's plaatsen. Niet in de laatste plaats omdat ik een belabberde fotograaf ben. Maar ook omdat ik geen woonblog wil. Die zijn er meer dan genoeg. En met alle respect: die van jou en nog enkele andere vind ik erg mooi en lees ik graag. Maar er zijn ook veel armoedige blogs, met foto's van wéér een emaille potje of een kringloop-vondst. Daar wou ik de mijne dan maar niet aan toevoegen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou Janny, wat een dag om in te lijsten. Wat heb je veel werk verricht! Fijn dat alles naar je zin is geworden. Zonder hubbie kun je juist zo fijn je eigen planning te maken, zonder rekening te hoeven houden met de heer des huizes, hoe lief hij ook is. Koffie drinken en eten wanneer het jou uitkomt.

  Je bent zeker wel benieuwd naar zijn reactie als hij thuiskomt? ( anders ik wel!)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt goed! En om even in 'klanksfeer' te blijven: www.zanggroepprosecco.nl.

  Groetjes en wie weet tot 30 juni!
  Avalanche

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou jij bent zeker goed bezig geweest. Ik heb nog nooit gemerkt dat ik actiever ben als ik alleen ben. Maar ja. dat is natuurlijk niet zo gek dus.
  Ik vind je blog echt leuk, zo met die kleuren.
  Even wennen maar nu helemaal goed.
  Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Aan Avalanche en Flowing Moments: welkom op dit blog. Leuk dat jullie een commentaar hebben achtergelaten!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen